EFC BEHAALT 2E OVERWINNING OP RIJ: 2-1 WINST TEGEN ROOSENDAAL

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

22 februari 2015 14:30

Scheidsrechter

Thoonen, J.J.W.

EFC heeft in de thuiswedstrijd tegen Roosendaal de 2e overwinning op rij behaald na de winterstop en heeft hierdoor een serieus begin gemaakt om het klassebehoud te gaan realiseren in de 1e klasse C.

EFC begon heel slecht aan de wedstrijd met vooral veel foute passes in de achterhoede. Gezegd moet worden dat het slechte, zeer hobbelige veld, hier debet aan was. Na ruim 10 minuten wist Nick van Rijn met een knap afstandschot, na slecht uitverdedigen van EFC, de bezoekers op 0-1 te brengen. Tien minuten later was het Joris van de Lande die maar net langs de, voor Roosendaal, verkeerde kant van de pal mikte. Hierna begon EFC beter in de wedstrijd te komen. Een knappe voorzet van Jeffrey van Tongeren werd door de ‘man of de match’ Frans Leijten knap binnengeschoten: 1-1. EFC bleef vanaf dat moment de betere ploeg en nadat Frans Leijten een prima voorzet gaf werd deze door de goed opgekomen Jan van Heukelom binnen geschoten: 2-1.                    EFC had hierna nog 2 zeer goed kansen. Eerst was het Frans Leijten die in goede positie net over de lat schoot en vlak voor rust had Joel Prat een snelle vrije trap van Jeffrey van Tongeren kunnen afmaken.

EFC begon na de rust goed en Frans Leijten kon na een diepe bal net niet de Roosendaalse doelman Roy van Weert passeren. Na ruim een kwartier was het weer Frans Leijten die goede bal op de inlopende Dennis van Sambeeck gaf maar de jeugdige EFC-er wist deze niet af te ronden. Hierna trok Roosendaal het initiatief naar zich toe en was het ‘alle hens aan dek’ bij EFC. Na ongeveer 70 minuten ging een goed afstandschot via de EFC goalie, Jody van Woerkum, net over de lat en 10 minuten later moest John Verwimp op de doellijn redding brengen. Met de nodige corners voor Roosendaal in de laatste 10 minuten bleef het spannend voor het EFC doel maar uiteindelijk hield de thuisclub de 3 punten in Eersel: 2-1.

EFC speelt aanstaande zondag uit tegen HVCH. Dit is weer een zeer belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de 1e klasse C. Bij winst kan EFC ‘over HVCH heen gaan’ en een zeer belangrijke slag slaan in de strijd tegen klassebehoud. Hopelijk zijn er weer veel Eerselse supporters om EFC hierbij aan te moedigen.