Mannen zondag, 1, 1e klasse C

8 februari 2015 14:30

Scheidsrechter

Hurk, J. van den

Vooraf was het duidelijk dat beide ploegen alleen maar baat hadden met een overwinning om daar mee de positie in de rangschikking te verbeteren. EFC kon met drie punten DESK bijhalen en omgekeerd zou DESK EFC op zes punten zetten.

EFC begon gelijk met een goed offensief de wedstrijd wat resulteerde in de derde minuut tot de eerste kans van de doorgebroken Frans Leijten en twee hoekschoppen in de eerste vijf minuten. Dat allemaal zonder resultaat maar in de zesde minuut bediende Frans Dennis van Sambeek op maat en die had de bal voor het intikken; 1-0.

Die voorsprong verlamde EFC en DESK kreeg het betere veldspel. Dit overwicht leverde wel een paar kansen op maar die pareerde Jody van Woerkom vakkundig. De beste kans voor DESK was een verdwaald schot in de 44ste minuut op de lat. EFC zette daar in de eerste helft door slordig spel niet veel tegenover en kon zich bezinnen in de theepauze.

Met een wissel van Samin Yusofi voor de, ondanks zijn doelpunt, verder onder de maat spelende Dennis van Sambeek, begon EFC beter aan de tweede helft. Er zat meer drive in het spel van EFC en het stelde de DESK verdediging voor grote problemen. Tal van kansen lieten de Eerselnaren onbenut en daarmee bleef het onnodig spannend tot de laatste minuut. Waarbij de scheidsrechter 9 minuten extra toevoegde door de vele wissels en blessurebehandelingen.

Desk stelde in kansen daar niet veel meer tegenover en uiteindelijk floot de verder uitstekend leidende scheidsrechter van de Hurk uit Tilburg het eindsignaal en kon EFC in de rangschikking stuivertje wisselen met DESK op basis van een beter doelsaldo. De missie van EFC voor deze speeldag was daarmee geslaagd.