EFC VERLIEST UIT TEGEN KAMPIOENSKANDIAAT GESTEL: 4-0

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

15 maart 2015 14:30

Scheidsrechter

Kroon, J.J.P. de

EFC heeft in de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat geflatteerd met 4-0 verloren. Vanuit EFC-zijde was dit de beste wedstrijd van de laatste weken en hopelijk geeft dit moed voor de rest van deze competitie met nog 8 wedstrijden te gaan.

EFC speelde heel compact en hoewel Gestel in het eerste halfuur meer balbezit had was er vanuit de thuisclub weinig gevaar. EFC was met een laag schot van Jesse van Gerwen nog het gevaarlijkst maar deze werd door keeper van Veen goed gekeerd. In het laatste kwartier voor rust was er meer gevaar en kwam Gestel via Nelemans op een 1-0 voorsprong die van dichtbij de bal kon binnen tikken. Enkele minuten later werd Carsley Mathilda in het centrum van de EFC-verdediging goed aangespeeld en kon hij met een lage schuiver de voorspong vergroten: 2-0.

EFC begon de 2e helft goed en was met de vandaag zeer sterk spelende Samim Yusofi enkele keren dicht bij de aansluitingstreffer. Eerst had Rob Verstappen, die op links goed was aangespeeld, een goede kans om te scoren en kort hierna was het Joel Prat die had moeten scoren. Hierna had Jesse van Gerwen uit corner van dichtbij moeten afronden maar hij raakte de bal niet goed. Gestel kwam echter via Carsley Mathilda en Tim Nelemans, die allebei weer door het centrum konden ‘weglopen’, op de 4-0 eindstand.

EFC moet met de inzet van deze zondag, en het bij vlagen goede spel tegen Gestel, de lijn doorzetten. Aanstaande zondag is er de uitwedstrijd tegen DESO wat weer een van de kampioenskandidaten is.