EFC behaalt met veel inzet een punt bij ERP: 1-1

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

21 december 2014 14:00

Scheidsrechter

Horst, Y.

EFC heeft in de (inhaal)uitwedstrijd tegen Erp een gelijkspel weten te behalen: 1-1. Al na 10 minuten in de 2e helft speelde EFC met 10 man zodat de prestatie van deze zondag extra goed is voor het moreel.

Met nog altijd de afwezigheid van 5 basisspelers, door blessures, schorsing en geplande vakanties, begon EFC de uitwedstrijd tegen ERP op het slechte hoofdveld van deze vereniging. EFC begon goed maar de beste kansen kreeg toch ERP vooral door het sterke opkomen over rechts. Enkele goede kansen werden door de thuisclub echter niet goed afgerond en de goal viel aan de andere kant. Een goede aanval van EFC werd afgesloten met een prima pass op Joel Prat die van dichtbij kon afronden: 0-1. EFC leek meer grip op de wedstrijd te krijgen maar nu was het juist ERP die scoorde. Een diagonale diepe pass werd vanaf links voor de goal van EFC gebracht en doeltreffende afgerond door Koen van Deurzen: 1-1.

Direct na rust kon EFC op voorsprong komen doch van dichtbij wist Jesse van Gerwen, die vandaag een prima wedstrijd speelde, niet af te ronden. Na 10 minuten haalde Koen Bierens de doorgebroken Youri Vissers van ERP neer en kon scheidrechter Horst niets anders doen dan rood geven. EFC moest met nog 35 minuten met 10 man verder. ERP kreeg de nodige kansen maar met het nodig kunst en vliegwerk en veel inzet hield EFC stand. Via een goed schot van Joel Prat in de linkerbenedenhoek en vlak voor tijd een uitval van Frans Leijten, had EFC nog bijna de (onverdiende) overwinning binnen gehaald.

EFC sluit de 1e helft van de competitie af met 9 punten en de 13e plaats. Na de winterstop zullen een aantal geblesseerden spelers kunnen terugkeren en zal er begonnen moeten worden aan een inhaalrace om klassebehoud te realiseren.