EFC heeft geen kans in de uitwedstrijd tegen Halsteren: 0-5

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

14 december 2014 14:30

Scheidsrechter

Tempelaar, J.H.

EFC heeft in de uitwedstrijd tegen Halsteren een grote nederlaag opgelopen. Met nog altijd de nodige geblesseerde spelers en vandaag ook nog 3 basisspelers die een wedstrijd schorsing hadden, werd met 5-0 verloren tegen een team dat dé kampioenskandidaat is in de 1e klasse C.

Halsteren heeft dit seizoen weer de nodige spelers aangetrokken en wil eigenlijk snel promoveren naar de hoofdklasse. Het verschil was deze middag dan ook groot. EFC met nagenoeg allemaal spelers uit de eigen vereniging en Halsteren met maar een speler uit de eigen gelederen. Halsteren zette meteen druk en na al 10 minuten liet keeper Jody van Woerkum van EFC de bal los en kon Jeroen Beerendonk van dichtbij 1-0 maken. Halsteren bleef veel sterker en na een half uur werd er door EFC slecht uitverdedigd. De bal kwam voor de voeten van Rick Schouw die met een mooi krulschot in de rechterbovenhoek de voorsprong op 2-0 bracht. EFC kon hier niet veel tegenover zetten en had alleen via twee vrije trappen en een snelle uitval enige tegenstand.

Na rust was het binnen vijf minuten al gedaan. Enkele minuten na aanvang van de 2e helft werd een bal in de verdediging van EFC niet goed weggewerkt en kon Rob Dietvorst van dichtbij scoren: 3-0. Twee minuten later had Chafik Boushaba een prachtig afstandschot die de EFC-goalie kansloos liet: 4-0. Halsteren liet de teugels wat vieren en EFC kwam wat beter in de wedstrijd met schoten van Dennis van Sambeeck en Max van Limpt. Het laatste wapenfeit was toch weer voor de thuisclub toen Rick Schouw met een fraai schot zijn 2e treffer maakte en de 5-0 eindstand op het scorebord verscheen.

Halsteren heeft een elftal zonder zwakke plekken en heeft een grote kans om in de 1e klasse C het kampioenschap binnen te halen. EFC zal zondag in de inhaalwedstrijd uit tegen Erp punten moeten halen om aansluiting te houden met de teams boven hun. Vervolgens zal na de winterstop de echte inhaalrace moeten komen om klasse behoud te realiseren..