EFC speelt gelijk in de derby tegen Beerse Boys: 2-2

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

7 december 2014 14:30

Scheidsrechter

Werff, R.C.P van der

Het was een mooi affiche EFC – Beerse Boys, een echte derby in de 1e klasse C. De wedstrijd gaf geen winnaar en het gelijke spel (2-2) was uiteindelijk een terechte uitslag.

EFC begin zeer fel aan de wedstrijd en al na drie minuten werd Joel Prat in het zestienmetergebied onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd echter door Rob Verstappen niet verzilverd omdat keeper Koen van Kollenburg van Beerse Boys kon redden. Na een kwartier ging de wedstrijd gelijk op maar was ook niet meer van een hoog niveau. Tot de rust werden door beide teams geen goede kansen meer gecreëerd.

De 2e helft was duidelijk spannender en EFC begon de 2e helft ook weer goed. Al na een paar minuten had de thuisclub via Dennis van Sambeeck een goede kans. EFC bleef wat sterker maar de goal viel toch aan de andere kant. Uit een hoekschop van Beerse Boys werd de bal goed afgelegd op Bob Smolders die van dichtbij kon scoren: 0-1. EFC kwam al redelijk snel op gelijke hoogte nadat Koen Bierens een vrije trap knap kon binnen koppen: 1-1. Na ongeveer 20 minuten kwam Beerse Boys echter al weer op voorsprong. Een voorzet over rechts werd door de vrijstaande Daan Mulders knap binnen gekopt: 1-2. EFC leek weer tegen een kleine nederlaag aan te lopen maar de 17-jarige invaller Max van Limpt kon in de laatste minuut de terechte gelijkmaker binnen schuiven: 2-2.

Een terecht gelijkspel haalde EFC binnen maar de concurrenten in de onderste regionen van de klasse 1C behaalde ook de nodige punten waardoor EFC een plaats is gedaald. Zondag is er de uitwedstrijd tegen koploper Halsteren en hopelijk kan EFC weer laten zien dat ze tegen hoog geklasseerde teams juist vaak goede wedstrijden spelen.