Mannen zondag, 1, 1e klasse C

30 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Grinsven, M van

EFC heeft uit tegen hekkensluiter Longa een zéér slechte wedstrijd gespeeld. Door het 2-1 verlies heeft EFC verzuimd om verder afstand te nemen van de onderste plaatsen en zal het de komende wedstrijden toch duidelijk meer moeten laten zien.

EFC begon nog wel goed aan de wedstrijd en in de eerste 15 minuten werd Longa terug gedrongen op de eigen helft. Na ruim 7 minuten gaf Dennis Van Sambeeck een goede pass op Gideon Pieschel maar die zag zijn schot gekeerd door de goede keeper van Longa, Joshua Daniel. Hierna begon EFC, op onverklaarbare wijze, zeer slordig te spelen en de meeste spelers haalde hun normale niveau niet meer. Na ruim een half uur was er een goede een-twee combinatie van Longa die met een beheerst laag schot in de linkerbenedenhoek werd afgerond door Mitchel van Zelst: 1-0. EFC had voor rust nog een goed schot van Joel Prat, wat net langs ging, en in de 45e minuut was het Rob Verstappen die een schot zag belanden op de paal.

EFC wilde de 2e helft snel op zoek naar de gelijkmaker maar bleef zeer zwak spelen. Na ongeveer een half uur kon Joel Prat zich goed vrij spelen en zijn laag schot ging via de vingertoppen van de Longa-keeper achter de doellijn: 1-1. EFC probeerde de volle winst nog binnen te halen. Een strak laag schot van Jesse van Gerwen ging net voorlangs en een goede voorzet van Samim Yusofi werd door de EFC-aanvallers gemist. Twee minuten voor tijd kon Longa een aanval opzetten waarbij over rechts de bal beheerst werd afgelegd op de inlopende Samer Mansour die binnen kon tikken: 2-1.

EFC heeft het geheel aan zichzelf te wijten gehad dat tegen Longa werd verloren en speelde duidelijk minder dan de laatste weken. Aanstaande zondag wacht de derby tegen Beerse Boys en zal er toch ‘uit een ander vaatje getapt’ moeten worden.