EFC laat thuis punten liggen tegen Nuenen 3-3

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

23 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Kroon, J.J.P. de

EFC heeft tegen Nuenen met 3-3 gelijk gespeeld. Voor de neutrale toeschouwer was met name de 2e helft spectaculair maar EFC had na een voorsprong van 3-1 de drie punten in huis moeten houden maar liet Nuenen toch nog langszij komen.

Nuenen startte sterk en fanatiek en na 8 minuten werd een corner door Richard van Malten goed ingekopt: 0-1. EFC begon hierna steviger te voetballen en kreeg meer greep op het spel. Na ruim een half uur was er een goede voorzet van Frans Leijten op Joël Prat die echter in het strafschopgebied tegen de grond werd gewerkt. De goed leidende scheidsrechter J. de Kroon gaf een strafschop aan EFC die koelbloedig werd binnen geschoten door Rob Verstappen: 1-1. Hoewel EFC iets sterker bleef was het Nuenen die kort voor rust nog een goal zag afgekeurd nadat Rick Wijnen in buitenspel binnen had gekopt.

EFC begon de 2e helft zeer sterk. Na ruim 3 minuten was het keeper Stijn van Donk die knap redde na een hard schot van Jesse van Gerwen die vandaag een zeer goede wedstrijd speelde. Kort hierna kwam een corner via Jan van Heukelom bij Jesse van Gerwen die van dichtbij hard onder de lat binnen schoot: 2-1. EFC bleef aandringen en een inzet van Jan van Heukelom werd wederom door Stijn van Donk gered. Na ruim 20 minuten was er een aanval via Jesse van Gerwen die de vrijstaande Dennis van Sambeeck wist te bereiken en deze rondde koelbloedig af: 3-1. EFC leek verder uit te kunnen lopen maar Nuenen rechtte de rug. Na ruim 70 minuten wist Mart van Gevel de bal binnen te schuiven waarna EFC toch enigszins in paniek raakte. Een vrije trap in de 84e minuut werd wederom door Mart van Gevel knap binnen geschoten: 3-3. In de laatste minuten was het wederom de keeper van Nuenen die zijn doel schoon hield door eest een inzet van Jan van Heukelom te keren en kort hierop had de Nuenense doelman een goede safe na een strak schot van Jeffrey van Tongeren.

EFC had deze wedstrijd de volle winst verdiend maar heeft ‘het kaas zich van het brood laten eten’. Zondag de uitwedstrijd tegen Longa waarbij het zeer belangrijk is dat de drie punten worden binnengehaald.