EFC trekt weer aan het kortste eind: 0-1 verlies tegen koploper DESO

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

2 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Bekkum, H. van

EFC heeft tegen koploper DESO uit Oss weer een nederlaag opgelopen. Voor de 5e keer dit seizoen werd met het kleinst mogelijke verlies van één goal een verliespartij genoteerd. Tegen koploper DESO werd met 0-1 verloren op het gezellige sportpark De Dieprijt.

DESO was het eerste half uur duidelijk beter en liet zien veel kwaliteit in huis te hebben. Na ruim 15 minuten werd Mourad Maamar op links diep aangespeeld en met een halve volley schoot deze sterke speler via de kruising over het EFC-doel. Tien minuten later werd Bas van de Berk diep aangespeeld en deze speler schoof de bal goed langs, de weer sterk keepende, Jody van Woerkum van EFC; John Verwimp wist echter tijdig de bal tot corner te verwerken. EFC bood in het laatste kwartier voor rust meer tegenstand maar verder dan een inzet van Rick van Kemenade, die een corner net laag langs de paal schoot, kwam de thuisclub niet.

De 2e helft was nog maar 3 minuten aan de gang toen de bezoekers op voorsprong kwamen. Keeper Jody van Woerkum werd bij een corner gehinderd waarna Ricky van Orsouw van dichtbij binnen kon tikken: 0-1. EFC werd hierna duidelijk sterker en na een klein kwartier was het Jesse van Gerwen die een vrije trap over het doel van DESO kopte. EFC hield druk en na ruim 20 minuten werd Frans Leijten diep aangespeeld die met een hard schot in de handen van keeper Nick Leijten van DESO schoot. EFC hield druk op het DESO doel en in de laatste         10 minuten kon DESO alleen met de nodige moeite overeind blijven.

EFC had uiteindelijk een gelijkspel verdiend maar stond weer met lege handen. De komende wedstrijden worden erg belangrijk en de nodige punten zullen behaald moeten worden. Aanstaande zondag is er de uitwedstrijd tegen Moerse Boys uit Zundert.