EFC behaalt eerste punten thuis tegen HVCH: 2-0

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

12 oktober 2014 14:30

Scheidsrechter

Hurk, J. van den

In de 3e thuiswedstrijd heeft EFC thuis verdiend gewonnen tegen HVCH. Het werd een 2-0 overwinning waardoor EFC na 6 wedstrijden de eerste punten wist te behalen in de competitie.

De eerste 10 minuten waren duidelijk voor de sympathieke bezoekers uit Heesch. Al na 7 minuten was er een goede redding van de EFC doelman Jody van Woerkum na een inzet van Rik Korsten van HVCH. EFC kwam beter in de wedstrijd en werd duidelijk sterker. Na ruim een kwartier werd Dennis van Sambeeck over links weggestuurd maar alleen voor keeper Rob van Erp schoot hij aan de verkeerde kant van de paal. Kort hierop was het Gideon Pieschel die zich goed vrijspeelde doch via de vingertoppen van de HVCH-doelman werd alleen de lat geraakt. In de 35e minuut was er een goede aanval van HVCH maar een inzet van Willem Roefs werd knap gered door Jody van Woerkum. Enkele minuten voor rust was het Frans Leijten die over rechts kon uitbreken. Nadat hij echter twee verdedigers van HVCH had ‘uitgekapt’ was zijn schot te zwak voor de HVCH-goalie.

EFC begon de 2e helft sterk en na een kleine 10 minuten was er een grote kans. Gideon Pieschel werd goed in de diepte aangespeeld maar in plaats van af te leggen op de inkomende Dennis van Sambeeck schoot de EFC-spits net voorlangs. Na ruim 60 minuten kon Rick van Kimmenade goed opkomen en zijn voorzet werd op knappe wijze binnengekopt door Jesse van Gerwen: 1-0. EFC kreeg hierna nog enkele kansen maar het was toch HVCH die dicht bij de gelijkmaker was. Na 75 minuten werd een bal net voor de doellijn door John Verwimp weggehaald en 5 minuten later was het Jody van Woerkum die knap redde na een genomen vrije trap van Gijs v.d. Voort van HVCH. In de 90e minuut was er de bevrijdende treffer van Joel Prat die zich over links goed ‘doorzette’ en met de nodige inzet de bal wist de behouden en binnen kon schuiven: 2-0.

Een verdiende overwinning voor EFC. Na 4 kleine nederlagen op rij komt deze overwinning als een bevrijding voor EFC en hopelijk kan over twee weken in de uitwedstrijd tegen Erp hier een vervolg aan gegeven worden.