EFC blijft weer zonder punten: 3-2 verlies uit tegen Roosendaal

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

5 oktober 2014 14:30

Scheidsrechter

Thoonen, J.J.W.

In de uitwedstrijd tegen Roosendaal heeft EFC voor de 3e keer op rij dit seizoen met 3-2 verloren. Door dit resultaat heeft EFC na 5 wedstrijden nog altijd geen punten behaald in de 1e klasse C.

Zowel EFC als Roosendaal speelden deze middag geen geweldige wedstrijd en de teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Na 12 minuten speelde Dennis van Sambeeck zich knap vrij maar zag zijn inzet gekeerd worden via de vuisten van keeper Schellingerhout van Roosendaal. Na ruim 20 minuten gaf Jesse van Gerwen een goede pass op Frans Leijten die knap de doelman van Roosendaal omspeelde en vervolgens goed binnenschoot: 0-1. Vanuit Roosendaal was er in de 1e helft alleen een gevaarlijk schot van Nick van Dijk wat door Jody van Woerkum goed werd gered.

In de 2e helft begon Roosendaal duidelijk met meer passie dan EFC en al na 5 minuten werd dit beloond. Een lage voorzet over rechts werd door Jaimy Bakkenes beheerst laag binnen geschoten: 1-1. Roosendaal was nu duidelijk sterker dan EFC maar via Gideon Pieschel kwam EFC toch op een 1-2 voorsprong. Een strakke lage schuiver van de spits van EFC werd door de keeper van Roosendaal geheel verkeerd beoordeeld. Roosendaal zette echter meer druk en na een half uur was het alweer gelijk. Een inzet werd door keeper van Jody van Woerkum nog knap gekeerd maar kwam voor de voeten van Tom van der Borst die de gelijkmaker kon maken. Een kleine 5 minuten later kwam de thuisclub via Robin Franken op een 3-2 voorsprong nadat in de Eerselse verdediging niet goed genoeg werd ingegrepen. Hierna moest Jody van Woerkum nog tweemaal goed ingrijpen op de voorsprong voor de thuisclub niet groter te maken. Met een afstandsschot van John Verwimp tegen de onderkant van de lat was EFC nog bijna gelukt om een gelijkspel binnen te halen.

Nadat er weer een voorsprong was bij de rust voor EFC is het toch weer niet gelukt om de eerste punten binnen te halen. De komende thuiswedstrijd tegen HVCH zal er 90 minuten lang met veel inzet gestreden moeten worden om de eerste overwinning te behalen wat broodnodig is.