16 oktober 2011 14:30

Scheidsrechter

Klein Zieverink, T.

Matchwinner Hendriks maakt status waar

Afgelopen zondag ontving EFC op Sportpark De Dieprijt zijn tegenstander uit Terneuzen. Gezien de ranglijst zouden er mogelijkheden moeten zijn voor EFC, maar de ‘kampioen van Zeeland’ is een gevaarlijke tegenstander die zichzelf zeker niet gewonnen zal geven. De basis van EFC week weinig af van andere weken. Matchwinner Hendriks trok de zege uiteindelijk over de streep met enkele puike reddingen.

Beide teams waren enorm aan elkaar gewaagd in de beginfase van de wedstrijd. De teams gaven elkaar geen strobreed aan ruimte wat resulteerde in een evenwichtige wedstrijd. Na twintig minuten spelen was er een knap afstandschot van EFC spits Jimmy Beks, maar zijn schot belandde helaas op de lat. Optisch had EFC een overwicht en dit resulteerde net voor rust in de voorsprong voor EFC. Een schitterende pass precies op maat van aanvoerder Jetten kwam terecht bij Bas Beljaars. Beljaars stuurde met een prachtige lichaamsbeweging zijn directe tegenstander het bos in en met zijn harde schot liet hij doelman Wondergem geheel kansloos, 1-0. Een mentale tik die net voor rust uitgedeeld was en Terneuzen wist duidelijk even niet waar ze het moesten zoeken.

Het spelbeeld van de eerste helft werd door beide teams voortgezet in de tweede helft. De eerste goede mogelijkheid was echter voor de roodzwarten. Een uiterst bekeken pass van Verstappen werd helaas niet goed gecontroleerd door Vercammen en zo verzuimde hij om de 2-0 te maken. Uit de tegenaanval laat EFC doelman Hendriks zijn kwaliteiten zien. Met een zeer mooie redding maakt hij een goede kans van Terneuzen onschadelijk. Het golfde hierna lichtjes op en neer en de volgende kans was dan ook weer voor EFC. Een mooie bal van Tops kwam terecht bij Beljaars. Hij twijfelde niet en bracht direct Jetten in stelling. Helaas kon hij zijn harde schot niet promoveren tot doelpunt. In deze fase hield EFC optisch het overwicht. Tops stuurde met een dieptepass ineens uit de lucht Beks de hoek in. Zijn breedtepass op de mee opgekomen zeer sterk spelende van Gerwen was niet zuiver genoeg. EFC verzuimde in deze fase de genadeklap uit te delen en houd daarmee Terneuzen in de wedstrijd. Terneuzen kende natuurlijk de algemeen bekende voetbalwet en ging geloven in meer dan een 1-0 achterstand. EFC liep meer en meer achteruit en de ruimte die kwam werd goed benut door de ploeg uit Zeeland. Tot twee keer toe plukte Hendriks de bal van de spits van Terneuzen en hij hield EFC hiermee duidelijk in de wedstrijd. Net voor tijd was er nog een goede mogelijkheid voor Jetten maar zijn schot ging helaas voorlangs. De wedstrijd werd uitstekend geleid door de heer Klein Zieverink uit Asten, hij wist de wedstrijd te beëindigen zonder ook maar een kaart uit te delen. Door deze knappe overwinning gaat EFC samen met Brabantia aan kop met nog een wedstrijd in de 1e periode te gaan. Over twee weken zal er een georganiseerde busreis zijn uit naar IFC, Hendrik Ido Ambacht. Wij hopen dat er vele supporters ons vaandelelftal zullen steunen en hopelijk ook de periodetitel mee naar huis kunnen nemen.