28 september 2014 14:30

Scheidsrechter

Geet, L.L.M. van

Zowel Desk als EFC hadden bij de eerste drie competitie duels aan het kortste eind getrokken. Dus voor beiden gold dat ze van de hatelijke nul af wilde komen en om meteen weer aansluiting te krijgen werd vooraf gesteld dat beiden ook niet echt veel opschoten met een gelijk spel.

Zo werd door beide teams de wedstrijd opgepakt en dat resulteerde in de derde minuut al tot een scoringskans van Desk. Joey Lokasi kopte een voorzet voorlangs. Daarna had EFC een sterke periode en mocht in een tijd van vier minuten 5 corners nemen. Bij de laatste werd de afgeweerde bal opgevangen door Ruud Vercammen die met een prachtige dropkick beneden in de rechter onderhoek doeltroef. De doelman Korebrits had geen kans op dit venijnige schot.

Het spel ging op en neer met gretige teams zonder dat van kansen sprake was. EFC speelde in de 30ste een prachtige combinatie uit. Gideon Pieschel stuurde met een steekpas Frans Leijten op pad en deze trok door naar de achterlijn. Met zijn lage voorzet bediende hij Samin Yusofi een bal op maat en Samin liet er geen gras over groeien. EFC stond op 2-0 een luxe en Desk begon zich zorgen te maken over de vierde verliespartij op rij.

Anderzijds gooide zij alle schroom van zich af en EFC liet zich terug drukken in haar eigen strafschop gebied. Op dat moment had Desk het betere veldspel en EFC kwam er niet meer uit. De drie aanvallers konden niet meer bereikt worden. Door een aantal blessurebehandelingen werd er zeker nog acht minuten verlengd en in die tijd scoorde Joey Lokasi op dat moment de verdiende aansluittreffer.

In de tweede helft ging het spel wederom op en neer. EFC loerde op kansen en Desk voetbalde met veel opportunisme. Het beeld wat daarbij ontstond was dat de voorste van EFC te veel op een eiland stonden en dat Desk echt de wil had om langszij te komen. En zo gebeurde in de 64ste minuut. Het was ontzettend druk in het strafschopgebied van EFC en Jody van Woerkum kon in een mêlee aan spelers een aantal ballen nog keren maar uiteindelijk werd hij toch gepasseerd die door Samin nog met de hand achter de lijn werd gekeerd. De scheidsrechter floot voor strafschop maar diverse EFC’ers reclameerde voor  hinderen van haar keeper. Maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing en stuurde Samim ook nog met rood naar de kant. Omdat hij de overtreding  niet zag had hij in principe direct voor een doelpunt moeten beslissen. En doordat de penalty werd benut was het voor EFC extra zuur want zij moesten nu met tien man verder.

Met dat doelpunt had Desk nu alle geloof in zichzelf en in de 78e minuut drukte Silio Dala een voorzet behendig af. Een stand waar Desk inmiddels recht op had en EFC over zich had afgeroepen.

Met het inbrengen van Joel Prat en Dennis van Sambeeck voor Jeffrey van Tongeren en Koen Bierens begon EFC nog aan een slotoffensief en creëerde nog een aantal mogelijkheden om de gelijke stand op het bord te krijgen. Met een vrije trap in de 80ste en 84ste minuut was Dennis van Sambeeck al dichtbij. En in de 86ste minuut werd Frans Leijten onderuit gehaald waarna de scheidsrechter EFC een strafschop toekende. De bal ging rond in de handen van verschillende EFC spelers maar uiteindelijk kwam deze bij Frans terecht en werd de ongeschreven voetbalwet bewezen: de speler die de strafschop forceert moet hem niet nemen! De slecht in geschoten bal werd eenvoudig gekeerd. Daarmee ging al het geloof in een gelijkspel ook verloren en stond EFC voor de vierde keer dit seizoen met lege handen.