EFC laat kampioenskandidaat Gestel zweten: 2-3

Scheidsrechter

Berkel, M.A. van

Accommodatie

Onbekend

EFC heeft in de 2e thuiswedstrijd tegen Gestel kort voor het einde moeten buigen voor Gestel. In een spannende en snelle wedstrijd werd het 2-3 voor de gedoodverfde kampioenskandidaat.

Vanuit EFC werd er weer met veel inzet gestreden. Al snel was duidelijk dat Gestel een elftal had met veel kwaliteit. Na 10 minuten kwam EFC echter op voorsprong met een zeer knap afstandsschot van Jeffrey van Tongeren in de rechterbovenhoek: 1-0. Gestel begon meer druk uit te oefenen en na 20 minuten was het 1-1 nadat H. Noijen de bal goed terugkopte op Younes Hadouir die beheerst binnenschoot. Het antwoord van EFC kwam echter alweer 10 minuten later nadat Frans Leijten in de diepte werd aangespeeld. De spits liet zijn hakken zien aan zijn directe  tegenstander en schoot beheerst binnen: 2-1. Na ruim 35 minuten kwam Gestel echter alweer langszij. In de EFC-verdediging werd niet goed ingegrepen en de sluwe Tim Nelemans kon vervolgens gemakkelijk afronden: 2-2.

Gestel ging direct na rust meer druk zetten en na ruim 5 minuten resulteerde dit al in een doelpunt wat echter terecht, door de goed leidende scheidsrechter Van Berkel, werd afgekeurd. Na ruim 10 minuten werd een voorzet van Gestel door Berr Gibes op de paal gekopt. EFC kwam echter kort hierop bijna op voorsprong. Frans Leijten, die een sterke wedstrijd speelde, kapte zij tegenstander uit en schoot vervolgens met links via een Gestel-speler maar net over de kruising. Inmiddels speelde Gestel met 10 man nadat een speler een 2e gele kaart had gekregen. Vijf minuten voor tijd wist Gestel met 10 spelers de winst toch nog binnen te halen nadat Abdelatief Zouthane een voorzet direct knap binnenschoot.

Voor EFC is het zuur dat men geen punt wist te behalen. Met de inzet van de laatste weken en het feit dat een aantal spelers terug aan het keren zijn van blessures, moeten er toch de nodige punten behaald kunnen worden. Zondag de uitwedstrijd tegen DESK in Kaatsheuvel.