EFC start met thuisnederlaag tegen Brabantia: 0-3

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

7 september 2014 14:30

Scheidsrechter

Gerven, P.F.H. van

EFC heeft in de 1e thuiswedstrijd tegen Brabantia kansloos met 0-3 verloren, Door het ontbreken van maar liefst  7 basisspelers door blessures kon EFC tegen een geroutineerd Brabantia geen vuist maken.

Brabantia begon goed aan de wedstrijd en was de eerste 10 minuten sterker zonder echter echt gevaarlijk te worden. EFC had in de 1e helft feitelijk alleen een aanval waarbij uiteindelijk Jeffrey van Tongeren net over de lat schoot. Na ongeveer 25 minuten kwam Brabantia op voorsprong. Een slimme pass door het hart van de EFC verdediging bereikte Appie Azmani die beheerst de bal plaatste achter EFC-doelman Jody van Woerkum: 0-1.

EFC speelde in de eerste 20 minuten na de rust met wat meer druk naar voren maar had echter geen echte kansen om de achterstand in te lopen. Na ongeveer 15 minuten was de wedstrijd eigenlijk gespeeld toen Wouter Daane enkele EFC-verdedigers omspeelde en fraai binnenschoot: 0-2. Ongeveer 10 minuten later maakte Jaafar Aafouallah er zelfs 0-3 van en was de wedstrijd gelopen.

EFC speelt aanstaande zondag uit tegen Nemelaer. Hopelijk zijn er een aantal vaste basisspelers dan zodanig hersteld dat zij bij EFC-1 weer hun prestaties kunnen laten zien.