Mannen zondag, 1, 1e klasse C

11 mei 2014 14:30

Scheidsrechter

Berkel, M.A. van

In de laatste competitiewedstrijd heeft EFC thuis gewonnen van het, al gedegradeerde, BVV. Het werd 2-1 voor de club uit Eersel waardoor men een gedeelde 5e plaats heeft bereikt in de 1e klasse C.

De eerste helft was vanuit EFC bezien een slechte 45 minuten en BVV was duidelijk de betere ploeg. Het was aan de goed keepende Jody van Woerkum te danken, achteraf ‘the man of the match’, dat EFC niet met een achterstand de rust inging. Zowel op een inzet van Jocky Hooijmans als een van Sjeffie van Esch, was de Eerselse goalie die goed redde. Vijf minuten voor rust werd een goede voorzet van BVV door twee vrijstaande spelers van BVV gemist. EFC kwam de 1e helft niet verder dan een goede aanval over links via Rick van Kemenade die zijn voorzet net gemist zag door Bas Beljaars.

EFC begon de 2e helft veel beter en kwam al na 6 minuten op voorspong. Tim van Ekert werd over links weggestuurd en speelde zich knap vrij en legde bal terug op de inkomende Jesse van Gerwen die met een knap strak laag schot binnenschoot: 1-0. Na een kwartier werd John Verwimp over rechts de diepte ingestuurd en binnen het zestien meter gebied werd hij onderuit gehaald. John Verwimp mocht zelf de strafschop nemen en die hij beheerst binnenschoot en waarmee hij zijn eerste doelpunt als rechtsback in EFC-1 wist te scoren: 2-0. Vijf minuten later werd door de scheidsrechter een strafschop toegekend aan BVV nadat Tom Pijnenburg onderuit was gehaald. De strafschop werd beheerst binnengeschoten door Emin Balta: 2-1. EFC kreeg hierna nog een ideale mogelijkheid via Tom Derkx maar voor een leeg doel staande wist de jonge speler van EFC niet te scoren.

EFC heeft de competitie met een goed resultaat afgesloten en zal het komende seizoen, met een ongeveer gelijke selectie, voor het 5e seizoen actief zijn in de 1e klasse.