Mannen zondag, 1, 1e klasse C

4 mei 2014 14:30

Scheidsrechter

Verpaalen, J.M.E.M.

In de uitwedstrijd tegen Brabantia waren de belangen voor beide teams groot. Winst betekende definitieve handhaving. Het werd uiteindelijk een 0-0 waardoor beide clubs zich hebben gehandhaafd in de 1e klasse C doordat zowel Nieuw Woensel als Best Vooruit geen punten wisten te behalen.

EFC begon goed en was feitelijk de gehele 1e helft de betere partij. Na ruim 25 minuten was het de goed spelende Joel Prat die te vroeg inschoot waardoor keeper Tom Jacobs van Brabantia kon redden. Tien minuten later gaf Rick vd Kemenade een voorzet; Jeffrey van Tongeren nam de bal direct vol met links maar schoot net langs de paal. Vijf minuten voor rust werd Tom Derkx weggestuurd doch alleen voor keeper Tom Jacobs wist hij niet doeltreffend af te ronden.

Na rust waren er twee kansen voor Brabantia via Modo Niang en Ferry Aerts welke laatste met een strak laag schot net langs de paal schoot. Na ruim 10 minuten was er een goede uitval via Bas Beljaars die de meegelopen Tom Derkx aanspeelde doch de aanvaller van EFC wist weer niet te scoren. Na ongeveer 25 minuten werd het nog even spannend voor het doel van Brabantia toen eerst Koen Bierens een corner van Ruud Vercammen net over het doel kopte en direct hierop was het Bas Belaars die een voorzet maar net overkopte. De laatste 20 minuten van de wedstrijd werd er door beide teams niet meer aangedrongen omdat beiden tevreden waren met een gelijkspel.

EFC speelt as. zondag de laatste wedstrijd thuis tegen het al gedegradeerde BVV. Bij winst kan EFC nog twee plaatsen stijgen en de competitie mogelijk met een 7e plaats af sluiten wat een prima prestatie zou zijn.