EFC WEET GEEN PUNT(EN) TE BEHALEN BIJ LONGA: 1-0 VERLIES

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

21 april 2014 14:30

Scheidsrechter

Wesdorp, M.A.

EFC heeft de uitwedstrijd tegen LONGA met 1-0 verloren en zal hierdoor nog attent moeten blijven om de nacompetitie te ontlopen.

Na vijf minuten kwam LONGA al op 1-0 nadat een lage voorzet van Rick de Kok door aanvoerder Rudy Pelhan van dichtbij werd binnengetikt. Scheidsrechter Wesdorp keurde de treffer aanvankelijk af vanwege buitenspel maar herriep zijn beslissing. EFC had hierna een periode dat ze sterker waren dan LONGA. Na ruim een kwartier werd door Bas Beljaars een corner over het doel van LONGA gekopt en 10 minuten later was het Tom Derkx die zich vrijspeelde maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Door LONGA was er in de 1e helft nog een strak laag schot door Rudy Pelan wat door keeper Jody van Woerkum knap uit de benedenhoek werd gehaald.

EFC startte in de 2 helft fanatiek en kreeg enkele kansen. Rick van Kemenade kwam een aantal keren goed door op links maar zijn voorzetten werden niet goed verwerkt. Joel Prat werd een keer door het midden weggestuurd maar zijn inzet was te slap en Bas Beljaars kopte uit een corner over. Na een klein half uur wordt een kopbal van Bas Beljaars net van de lijn gehaald en enkele minuten voor tijd is er nog een scrimmage voor het doel van LONGA.

EFC had een punt verdiend maar stond uiteindelijk met lege handen. Over 2 weken in de uitwedstrijd tegen Brabantia zal het nog spannend worden. Winst betekent voor de teams dat men veilig is maar een verlies geeft nog veel druk voor de laatste wedstrijd in de 1e klasse C.