EFC EN GELDROP HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT: 0-0

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

13 april 2014 14:30

Scheidsrechter

Tempelaar, J.H.

EFC heeft tegen Geldrop weer een punt kunnen toevoegen aan zijn totaal door 0-0 te spelen. Beide ploegen blijven daarmee gelijk staan in de 1e klasse C met totaal 31 punten. Bij winst van een van de 2 teams zou de winnaar zich ‘vrij’ hebben gespeeld.

Het eerste kwartier was Geldrop, dat een sterke fysieke ploeg heeft, iets sterker dan EFC doch echte grote kansen kwamen er niet. Na een klein half uur werd John Verwimp van EFC op rechts weggestuurd doch zijn laag strak schot kon door keeper Henry van de Ven gestopt worden. EFC kreeg iets meer vat op de wedstrijd en in de 45e minuut kwam het bijna nog op voorsprong. Een vrije trap van Tom Derkx werd achtereenvolgens door Koen Bierens en Joel Prat op goal geschoten doch de Geldropse doelman wist zijn doel schoon te houden.

Geldrop kwam na rust goed uit de kleedlokalen en was een paar keer gevaarlijk. In de 10e minuut knalde Luwama Parfait van dichtbij hard op de paal en had EFC het nodige geluk. Na 20 minuten had Joel Prat een goede actie over rechts en zijn strakke voorzet was net te hoog voor spits Bas Beljaars om goed in te kunnen koppen. Veel inzet was er daarna nog wel van beide kanten maar uiteindelijke een terechte eindstand.

Tweede Paasdag speelt EFC uit tegen Longa. Veel clubs staan nog erg dicht bij elkaar en er is dan ook nog van alles mogelijk. Bij winst zal EFC zich definitief hebben gehandhaafd in de 1e klasse en kan er nog verder omhoog worden gekeken. Verlies kan betekenen dat het nog erg spannend kan worden in de laatste weken.