EFC WEET THUIS NIET TE WINNEN VAN NIEUW-WOENSEL: 1-3

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

23 maart 2014 14:30

Scheidsrechter

Bekkum, H. van

EFC behaalde in de thuiswedstrijd tegen Nieuw-Woensel niet het niveau van de laatste weken en verloor terecht met 1-3 van de bezoekers uit Eindhoven.

Nieuw-Woensel was de 1e helft optisch de betere ploeg en had meer balbezit maar had niet echte grote kansen. Het beste schot was er nog na ruim een half uur voor Anthony de Haan die net langs de paal schoot. EFC had hiervoor twee goede mogelijkheden gehad. Na ruim een kwartier draaide Tom Derkx goed langs zijn tegenstander en met links schoot hij maar net langs de paal. Tien minuten later was het dezelfde Derkx die zijn schot via de vingertoppen van de boomlange keeper Meyers over zag gaan. Een teleurstellende 1e helft echter.

Na de rust werd er door EFC direct meer druk gezet op de helft van Nieuw-Woensel en al na 2 minuten zag Tom Derkx een schot via de voeten van de keeper van Nieuw Woensel gestopt worden. Na ruim 10 minuten werd Tom Franse neergelegd in het zestienmetergebied waarna Anthony de Haan de penalty binnenschoot: 0-1. Vijf minuten later maakte invaller Joël Pratt alweer de gelijkmaker voor EFC: 1-1. Het leek erop dat EFC zou doordrukken maar vijf minuten voor tijd scoorde Chakit Oumghar via een verdediger van EFC: 1-2. In blessuretijd maakte Anthony de Haan er nog 1-3 van voor de bezoekers die drie punten mee konden nemen naar Eindhoven.

Volgende week is er voor EFC geen competitieprogramma en hopelijk kan EFC over 2 weken in de uitwedstrijd tegen Moerse Boys toch weer de broodnodige punten behalen.