EFC WINT OOK UIT IN KAATSHEUVEL BIJ DESK: 3-4

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

16 maart 2014 14:30

Scheidsrechter

Hermus, M.J.C.

EFC heeft de 3e overwinning op rij geboekt. In Kaatsheuvel werd tegen DESK (die al vijf wedstrijden op rij ongeslagen waren) met 3-4 gewonnen. Door dit resultaat behoudt EFC de 4e plaats in de 1e klasse C.

EFC was de eerste 25 minuten duidelijk de bovenliggende partij en met goed combinatievoetbal werd DESK veelal teruggedrongen. Na een kleine 15 minuten onderschept de goed spelende Rick van Kemenade de bal op het middenveld en speelt de weggelopen spits Bas Beljaars goed aan die vervolgens beheerst de bal onder de keeper van DESK binnenschiet: 0-1. Vijf minuten later weet Rob Verstappen de jonge Tom Derkx vrij voor keeper aan te spelen. Derkx schiet echter in ideale positie tegen keeper Jamil Kools van DESK op. Na ongeveer 25 schiet de sterke linksbuiten van DESK, Guillermo Zschusschen, op de binnenkant van de paal hetgeen een eerste waarschuwing was voor EFC. Tien minuten later schiet deze speler weer op de paal waarbij de terugspringende bal in de rebound nu echter door Michel Smulders wordt binnengeschoten: 1-1. Een paar minuten later komt EFC echter weer op voorsprong nadat een schot van Jeffrey van Tongeren via een verdediger van DESK achter de doelman van DESK belandt: 1-2. Kort voor rust wordt Bas Beljaars in het strafschopgebied onderuit gehaald en de toegekende penalty wordt door Rob Verstappen koelbloedig binnengeschoten: 1-3.

Na de rust weet DESK al na 8 minuten de achterstand te verkleinen nadat Guillermo Zschusschen van dichtbij de Eerselse doelman weet te passeren: 2-3. EFC krijgt hierna enkele kansen om de voorsprong uit te bouwen waarbij de beste mogelijkheid nog voor Tom Derkx was die in vrijstaande positie zijn schot via de handen van keeper Jamil Kools langs ziet gaan. Na ruim 25 minuten komt EFC toch op 2-4. Een lage voorzet over rechts wordt door de DESK-verdediging niet goed weggewerkt en komt voor de voeten van Koen Bierens die bekwaam binnen weet te schieten. In de laatste 15 minuten weet DESK de bezoekers wat meer onder druk te zetten maar echt gevaarlijk wordt de thuisclub niet. In blessuretijd wordt een vrije trap nog wel zeer knap binnengeschoten door Guillermo Zschussen (3-4) maar verder laat EFC het niet meer komen.

Aanstaande zondag speelt EFC thuis tegen Nieuw Woensel. Wanneer EFC weer de 3 punten weet te behalen zal  de 4e plaats in de competitie behouden kunnen blijven en wordt de afstand met de onderste plaatsen steeds groter.