Scheidsrechter

Kroon, J.J.P. de

Accommodatie

Onbekend

EFC heeft goede zaken gedaan door thuis met 2-0 te winnen van Roosendaal. Door dit resultaat is EFC verder verwijderd van de onderste plaatsen en is zelfs de 4e plaats bereikt in de 1e klasse 1C.

EFC begon voortvarend en zette meteen druk op de helft van Roosendaal. De eerste twintig minuten waren dan ook duidelijk voor de thuisclub en na 10 minuten kwam men al op voorsprong. Van de zijkant werd een vrije trap door Rob Verstappen in een keer prachtig binnengeschoten in de linkerkruising. Langzaam kwam Roosendaal beter in de wedstrijd en begon men EFC meer onder druk te zetten. Echte grote kansen kregen de bezoekers niet en de beste mogelijkheid was er nog voor EFC toen Jeffrey van Tongeren Bas Beljaars wegstuurde maar de keeper van Roosendaal kon de bal net voor de EFC-spits weghalen.

Het eerste kwartier van de 2e helft was Roosendaal iets sterker maar het bleef echter weinig echte kansen creëren. Na 18 minuten wordt Tom Derkx op knappe wijze weggestuurd door Bas Beljaars maar de jeugdige Derkx schiet te haastig en daardoor over het doel van Roosendaal. In de 70e minuut is er eindelijk een goede aanval van Roosendaal via diverse spelers maar uiteindelijk schiet Quincy Schouten in goede positie over het EFC-doel. Tien minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist. Het is weer Bas Beljaars die op sublieme wijze de opkomende Dennis Van Sambeeck wegstuurt. De jonge Van Sambeeck is oog-in-oog met de keeper van Roosendaal koelbloedig en schuift de bal zeer beheerst binnen: 2-0.

Zondag gaat EFC op bezoek bij DESK welk team de laatste weken in grote vorm is. Winst zal EFC steviger in de subtop brengen van de 1e klasse waar dit seizoen nog van alles mogelijk is. Hopelijk zullen vele supporters EFC weer terzijde staan.