EFC WINT BELANGRIJKE UITWEDSTRIJD TEGEN TSC MET 2-3.

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

23 februari 2014 14:30

Scheidsrechter

Hurk, J. van den

EFC heeft de uitwedstrijd tegen TSC winnend kunnen afsluiten en heeft daarmee weer twee clubs kunnen passeren op de ranglijst. Het blijft echter ongemeend spannend in de 1e klasse C en de afstand tussen plek 6 en 12 bedraagt maar 5 punten.

EFC was lange tijd helemaal niet goed bij de les en speelde het grootste gedeelte van de 1e helft een slechte wedstrijd. Al na 8 minuten kwam TSC op voorsprong nadat aanvoerder Ruben van der Steen een voorzet van dichtbij makkelijk kon inkoppen omdat slecht werd ingegrepen door de EFC-verdediging. Tien minuten later wordt Martijn Timmermans weggestuurd die alleen op keeper Jody van Woerkum kan afstormen. Zijn schot wordt echter goed gekeerd door de EFC-goalie. Na ruim 20 minuten komt TSC al op 2-0 door Sandro Ariza die van zijn directe tegenstander wegsprint en koelbloedig binnenschuift. Voorzichtig begint EFC te ‘ontwaken’ en heeft na ruim een half uur via Bas Beljaars een goede actie die echter van dichtbij voorlangs wordt geschoten. Kort voor rust is het echter weer Bas Beljaars die zeer beheerst de bal laag binnenschiet in de rechterbenedenhoek nadat een hoge voorzet voor zijn voeten belandde.

EFC start de 2e helft met twee invallers (Dennis van Sambeeck en David de Vries) en heeft duidelijk meer grip op de wedstrijd. Na ruim 10 minuten kan rechtsback John Verwimp opstomen en zijn schot wordt gekeerd door keeper Diego Theunissen van TSC. Hierna krijgt TSC twee zeer grote kansen maar eerst is het Wouter van Steyn die een zeer goede mogelijkheid niet goed weet afronden en vervolgens is het Joost Schalk die na een goede uitval net langs de verkeerde kant van de paal mikt. Na ruim een half uur komt EFC op gelijke hoogte na een schitterend genomen vrije trap door Tom Derkx die de bal in de linkerbovenhoek weet te plaatsen: 2-2.                Vijf minuten voor tijd brengt Dennis van Sambeeck een vrije trap hoog voor het TSC-doel waarbij Jan van Heukelom door de TSC-keeper tegen de grond wordt gewerkt. De goed leidende scheidsrechter Ooms kent aan EFC een penalty toe die door Rob Verstappen koelbloedig wordt verzilverd: 2-3. Vervolgens is het nog een paar minuten ‘bibberen’ voor het EFC-doel maar uiteindelijk gaan de 3 punten toch mee naar Eersel.

EFC heeft inmiddels een plaats bereikt in de subtop maar veel clubs staan zeer dicht bij elkaar. Zoals al jaren het geval is in de klasse 1C is de verwachting dat er ongeveer 34 punten behaald zullen moeten worden wil men zich direct ‘veilig’ spelen. Na het Carnaval zal hier hopelijk weer een goed vervolg aan worden gegeven.