EFC BEHAALT THUIS EEN PUNT TEGEN HET HOOGGEKLASSEERDE OSS’20: 2-2

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

16 februari 2014 14:30

Scheidsrechter

Grinsven, M van

EFC heeft thuis tegen het hooggeklasseerde Oss’20 een gelijkspel behaald en daarmee weer een belangrijk punt toegevoegd aan het totaal. Het blijft echter in de klasse 1c zeer dicht bij elkaar staan.

Oss’20 kwam duidelijk voor de winst en zou bij een overwinning ook de 2e periodetitel veilig stellen. Het eerste half uur was Oss’20 veruit de betere ploeg en al na 12 minuten was er voorsprong van 0-2 voor de bezoekers. Na 6 minuten tikt Tony de Groot een lage voorzet van Bob van Lith goed binnen en na 12 minuten wordt Ferdy van de Berg op rechts goed weggestuurd en met zijn snelheid kan hij alleen op keeper Jody van Woerkum afstormen en schiet hij goed binnen: 0-2 voor Oss’20. EFC is nog niet goed wakker en het lijkt er op dat Oss’20 de voorsprong verder zal gaan uitbouwen. Met een goed spelende Jan van Heukelom en keeper Jody van Woekum blijft EFC een verdere achterstand bespaard. In de laatste 10 minuten voor rust komt EFC iets meer in de wedstrijd en komt ook meer op de helft van Oss’20 te spelen die de teugels duidelijk laten vieren. Vijf minuten voor rust wordt een voorzet van Rob Verstappen ingekopt door Jan van Heukelom die met de vingertoppen door keeper Rick vd Leest van Oss’20 wordt gekeerd waarbij Tom Derkx van dichtbij echter binnenschiet: 1-2. Twee  minuten voor rust is het zelfs 2-2 nadat weer een voorzet van Rob Verstappen wordt doorgekopt en nu door Rick van Kemenade wordt binnengeschoten.

In de 2e helft zijn de teams meer in evenwicht doch het meeste gevaar komt toch nog van Oss’20. In de 60e minuut schiet Ferdy van den Berg in goede positie knap op het EFC-doel doch Jody van Woerkum redt op schitterende wijze. Vijf minuten later schiet aanvoerder Tony de Groot in kansrijke positie langs het EFC-doel. In de laatste 5 minuten is het nog voor beide teams even bibberen. Een inzet van David de Vries, na een goede aanval van EFC, wordt via een verdediger van Oss’20 maar net langs de paal gewerkt. In de 90e minuut wordt een corner van Oss’20 met enige moeite door de EFC-verdediging tot corner verwerkt.

EFC heeft met veel inzet een punt verkregen tegen het sympathieke Oss’20 die waarschijnlijk toch de 2e periodetitel zullen gaan behalen.

Aanstaande zondag speelt EFC uit tegen TSC. Dit wordt een zeer belangrijke wedstrijd omdat men bij verlies in de gevarenzone komt en bij winst verdere afstand kan nemen van de onderste vier plaatsen.