EFC WINT BELANGRIJKE THUISWEDSTRIJD TEGEN BEST VOORUIT: 4-1.

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

26 januari 2014 14:30

Scheidsrechter

Briene, G.H.

EFC heeft afgelopen zondag een belangrijke thuisoverwinning behaald tegen Best Vooruit (4-1). Door deze overwinning is er een wat stevigere positie bereikt in de middenmoot waar echter nog veel clubs zeer kort bij elkaar staan.

Het eerste kwartier was volledig voor Best Vooruit die de kansen echter lieten liggen om op voorsprong te komen. Na 2 minuten schiet Ben van Laarhoven van dichtbij op de lat en enkele minuten later schiet Brian van Schijndel op de paal. Vervolgens krijgt Twan Huyberts nog een kans maar ook hij wist niet te scoren. Na ruim een kwartier belandde een verre trap van Jeffrey van Tongeren via de hand van keeper Frank van de Boogaard op de lat. Tien minuten later stuurt Bas Beljaars, die vandaag heel sterk speelde, de opkomende Rick van Kemenade weg die koelbloedig de bal binnenschuift: 1-0 voor EFC. Na 35 minuten is het Brian van Schijndel die weer de lat raakt waardoor Best Vooruit nog steeds niet weet te scoren. Kort voor rust speelt Bas Beljaars zich in het zestienmetergebied knap vrij en wordt door Ronald de Koning onderuit gehaald. De toegekende penalty, door de goedleidende scheidrechter Briene, wordt door Rob Verstappen koelbloedig binnen geschoten: 2-0.

In de 2e helft wilde Best Vooruit snel op zoek gaan naar de aansluitingstreffer maar men kreeg al gauw de deksel op de neus. Eerst is het Ruud Vercammen die met een strak laag schot op de binnenkant van de paal schiet. Vervolgens wordt Bas Beljaars goed weggestuurd door Rob Verstappen en hij schiet met een strak laag schot de 3e treffer voor EFC binnen. Dezelfde Bas Beljaars stuurt na 70 minuten de opstormende Ruud Vercammen weg die vervolgens knap weet te scoren: 4-0. Met een goede vrije trap weet Tim Koeman de eer nog te redden voor Best Vooruit: 4-1. Via Tim van Ekert wordt het vlak voor tijd nog bijna erger voor de bezoekers maar tot tweemaal toe weet men de bal voor de lijn weg te werken.

Uiteindelijk een terechte overwinning voor EFC en dit geeft moed voor de komende wedstrijden. Aanstaande zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen Vlissingen, die 2e staan, en 2 weken later komt Oss op bezoek die ook nog volop kansen hebben op het kampioenschap. EFC lijkt er echter klaar voor te zijn.