EFC LAAT KOPLOPER TEC ZWETEN: 1-0 VERLIES

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

19 januari 2014 14:00

Scheidsrechter

Thoonen, J.J.W.

EFC moest in de eerste wedstrijd na de winterstop een uitwedstrijd spelen tegen TEC uit Tiel, de gedoodverfde kampioenskandidaat. Door schorsingen en blessures waren er nog steeds 4 basisspelers niet bij. EFC verkocht zijn huid echter duur maar moest uiteindelijk de wedstrijd afsluiten met een 1-0 verlies.

EFC speelde vanaf het begin met veel inzet en als een sterk collectief geheel. Ofschoon TEC wel wat meer balbezig had in de 1e helft was men toch niet echt gevaarlijk. Pas in de 23e minuut was er een goed afstandsschot van Gregory Viereck die echter door keeper Jody van Woerkum in twee keer werd gestopt. In de 33e minuut is er een goede combinatie tussen Tom Derkx en Bas Beljaars in het 16-meter gebied van TEC en wordt Bas Beljaars onderuit gehaald. Waarbij veel scheidsrechters een penalty zouden hebben gegeven laat scheidsrechter Thoonen, die verder een goede wedstrijd floot, dit onbestraft. Vijf minuten voor rust is er een knappe rush van Ruud Vercammen vanaf de eigen helft waarbij hij diverse spelers van TEC omspeelt en opstoomt naar de keeper van TEC. Zijn inzet is echter te zacht om keeper Sebastian van der Sman in moeilijkheden te brengen.

In de 2e helft wordt TEC wat sterker maar op het middenveld blijft EFC zich, met een goed spelende Koen Thijssen, goed verweren. In de 60e minuut is er een lage voorzet van Arjan van Norel die door de oplettende Koen Bierens tot corner wordt verwerkt alvorens Sven van Ingen binnen kan tikken. Na ruim 70 minuten is er een scrimmage voor het EFC doel waarbij Jody van Woerkum met hulp van de EFC-verdigers tot 2 keer toe de bal voor de doellijn kan stoppen. Tien minuten voor het einde komt TEC op 1-0 als Matthijs van Gessel weet te scoren nadat Jody van Woerkum eerst een inzet weet te keren. Vijf minuten voor tijd wordt een goede vrije trap van Rob Verstappen maar net over de lat gekopt door Bas Beljaars van EFC.

De overwinning van TEC was terecht maar lang leek het erop dat EFC tegen de koploper weer een gelijkspel zou behalen. Met de inzet van deze zondag moet as. zondag Best Vooruit tegemoet worden getreden. In deze derby heeft EFC nog wat goed te maken aangezien men uit in Best zeer slecht heeft gespeeld. Winst kan EFC ook iets verder wegbrengen van de onderste plaatsen.