EFC LEGT BVV OVER DE KNIE: 0-3 WINST IN DEN-BOSCH

Scheidsrechter

Ooms, N.A.

Accommodatie

Onbekend

EFC heeft na 4 nederlagen op rij een goede overwinning behaald door uit bij BVV uit Den-Bosch met 0-3 te winnen. EFC, dat nog steeds veel basisspelers mist, was weer eens een sterk collectief en kan nu de eerste helft van de competitie in de 1e klasse afsluiten met een plaats in de middenmoot.

De eerste 10 minuten was het een beetje aftasten van elkaar. Na ruim 10 minuten draait Bas Beljaars zich op de rand van het zestienmetergebied enigszins vrij en zijn schot op goal belandt via een speler van BVV achter doelman Fahd Bóuchi: 0-1 voor EFC. BVV is hierdoor wat aangeslagen in de volgende 20 minuten is EFC wat sterker en heeft beter veldspel dan BVV. Echt grote kansen ontstaan er echter niet en in het laatste kwartier voor rust komt BVV wat gevaarlijker opzetten vooral via Mohammed Majaite en aanvoerder Ilias Sadqi. Voor zover er wat gevaarlijks situaties ontstaan voor het EFC-doel is het keeper Jody van Woerkum die echter koelbloedig ingrijpt. Op slag van rust krijgt Emin Balta van de goedleidende scheidsrechter Ooms zijn 2e gele kaart waarna BVV met 10 man verder moet.

De 2e helft is EFC veruit de betere partij. Na 56 minuten wordt Rob Verstappen goed weggestuurd door Bas Beljaars maar zijn lage schot wordt via de BVV-keeper tot corner verwerkt. Uit deze corner is het Pim Tielemans die van dichtbij op de paal schiet waarna vervolgens een lage voorzet wordt gegeven die door Koen Bierens via de keeper binnen wordt getikt: 0-2. Tien minuten later stuurt Bas Beljaars de, in de 2e helft sterk spelende, Ruud Vercammen weg die met een sterke solo richting het BVV-doel sprint en vervolgens zeer knap binnenschuift: 0-3. Feitelijk kon EFC hierna de score makkelijk nog laten oplopen maar eerst is het Bas Beljaars die een bal net voorlangs schiet en 10 minuten voor tijd speelt Jimmy Beks zich goed vrij maar schuift in ideale positie de bal aan de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later herhaalt Jimmy Beks dit nog een keer door zich weer goed vrij te spelen maar wederom schiet hij net langs de paal.

Een zeer verdiende en belangrijke overwinning voor EFC waardoor er toch met een goed gevoel de winterstop ingegaan kan worden. Als er in het nieuwe jaar weer een paar basisspelers beschikbaar zijn en EFC als een sterk collectief de tegenstanders tegemoet treedt, kan EFC in de 2e helft nog zeker de nodige punten behalen.