9 oktober 2011 14:30

Scheidsrechter

Hurk, J. van den

Longa meest gelukkige na sterk duel op de Dieprijt

Op de eerste echte herfstachtige dag ontving EFC op sportpark de Dieprijt haar gasten uit Tilburg, Longa. Op dit moment van de competitie een echte topper, nummer 2 en 3 van de ranglijst die elkaar troffen. Blessures van de afgelopen weken te weten Beks, Verwimp en Prat zijn allen weerinzetbaar vandaag. Laatst genoemde nam eerst nog plaats op de bank. Zeer positief is het debuut van doelman Hendriks, die hersteld is van een zeer zware blessure.

De belangen die op het duel stonden werden direct door beide teams onderstreept.
Veel aanvallend voetbal van beide kanten maakten een uiterst interessante
openingsfase. Eerste goede kans volgde voor Longa, Hakkert die de bal voorlangs
kopte. Na twintig minuten volgde een licht overwicht voor de ploeg uit Tilburg wat overigens geen grote kansen opleverde. Net voor rust werd Tops diep gestuurd door Jetten maar hij kon deze counter geen mooi gouden randje geven. Direct na rust was er een scrimmage voor het Longa doel maar schoten van Tops, Jetten en weer Tops leverden geen resultaat. Het goede spel van beide teams werd ook in de 2e helft doorgetrokken en voor de 350 toeschouwers was er dan ook een boeiend schouwspel te zien. Na krap 70 minuten een mooi afstandsschot uit de 2elijn wat rakelings voorbij gaat aan het doel van doelman van Gisteren. Hierna moest Vercammen wisselen wegens een lichte blessure en zijn plaats werd ingevuld door de jonge Joel Prat. Hierna volgde meteen de mooiste aanval van de wedstrijd. Een strakke voorzet op Jimmy Beks die de bal schitterend terug legde op de meegekomen Beljaars. Helaas kwam hij een teen te kort om de 1-0 op het scorebord te zetten. Longa maakte gebruik van veel ruimte bij EFC na een kleine onoplettendheid in de defensie en de voorwaartse van Longa sneed de zestien meter binnen. Naar het schijnt werd hij heel licht beroerd en de scheidsrechter besloot om een strafschop te geven zo’n 10 minuten voor tijd. Deze werd uitstekend benut door Jelle Hakkert en zo gaf hij doelman Hendriks geen kans. EFC voerde de druk op en schakelde nog een tandje bij, helaas resulteerde dit niet meer in grote kansen die de uiteindelijke gelijkmaker konden betekenen. Het eerste verlies van EFC in deze competitie, waar een gelijkspel in deze wedstrijd wellicht meer op zijn plaats was geweest. Volgende week wederom een thuiswedstrijd van EFC, ditmaal tegen Terneuzen. We hopen wederom op de vele supporters die er afgelopen zondag ook in grote getale waren.