EFC LAAT ZICH AFDROGEN DOOR BRABANTIA: 0-5 VERLIES

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

8 december 2013 14:30

Scheidsrechter

Verpaalen, J.M.E.M.

schandalige nederlaag opgelopen door thuis met 0-5 te verliezen van Brabantia. Hoewel EFC nog steeds 4 tot 5 basisspelers mist door, veelal, blessures was een dergelijke grote nederlaag zeker geen excuus hiervoor.

Brabantia begon sterk met enkele kleine kansjes. Hierna trok EFC het initiatief naar zich toe en was het vervolgens tot ruim een half uur de betere partij. Na een kwartier is het Rob Verstappen die op de keeper stuit en 2 minuten later heeft spits Tim van Ekert een ideale mogelijkheid die helaas niet doeltreffend wordt afgerond. Vijf minuten later schiet Jeroen Jetten via een speler van Brabantia net langs. Na 25 minuten wordt een voorzet door Jan van Heukelom via de vingertoppen van keeper Tom Jacobs van Brabantia tot corner verwerkt. Na ruim een half uur heeft Brabantia een uitval en is het Wouter Daane die zijn directe tegenstander goed uitspeelt en zeer knap in de bovenhoek binnenschiet: 0-1 voor Brabantia. Hierna lijkt EFC wat gebroken te zijn en kan het tot de rust niet veel meer laten zien dan een vrije trap van Jesse van Gerwen die in de muur wordt geschoten.

Na 3 minuten in de 2e helft komt Brabantia via Björn Becker op 0-2 nadat deze speler weg wordt gestuurd en beheerst keeper Jody van Woerkum van EFC passeert. Hierna is EFC totaal de kluts kwijt. In de 63e minuut is het Le Couvreur die van dichtbij 0-3 weet te maken voor Brabantia en vijf minuten later weet dezelfde speler een lage voorzet van dichtbij binnen te tikken: 0-4 voor Brabantia. EFC stelt hier niet meer tegenover dan een schot van Bas Beljaars wat net over het doel gaat van Brabantia. Kort voor tijd maakt, na slecht verdedigen van EFC, Serigne Niang nog 0-5 voor Brabantia en is de grote thuisnederlaag een feit.

EFC en supporters hadden van deze laatste thuiswedstrijd dit jaar duidelijk meer verwacht. EFC zal aanstaande zondag uit tegen BBV toch echt ‘aan de bak moeten’. Bij verlies zal men op de onderste 4 plaatsen terecht komen waar men toch zeker aan het eind van het seizoen niet moet komen te staan.