EFC LAAT IN SLOTMINUTEN EEN PUNT GLIPPEN: 0-1 VERLIES TEGEN LONGA

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

1 december 2013 14:30

Scheidsrechter

Senders, J.J.M.

EFC heeft tegen LONGA thuis in de 94e minuut alsnog met 0-1 verloren. LONGA had weliswaar iets meer recht op de overwinning maar EFC, wat door blessures weer de nodige invallers had, leek met vechtlust toch bijna een punt binnen te halen.

EFC begon sterk en had met Bas Beljaars een paar kleine kansjes in de eerste 10 minuten. LONGA kwam hierna met verzorgd veldspel beter in de wedstrijd en werd langzaam sterker dan EFC. De beste kans was er voor Mathew Wanner die in de 38e minuut maar net over het doel van EFC schoot. Opvallend werd echter scheidsrechter Jan Senders in deze wedstrijd die alleen al in de 1e helft (onnodig) 4 gele kaarten verstrekte aan de thuisclub. De wedstrijd was hier duidelijk niet naar en zelfs zeer sportief.

In de 2e helft startte LONGA goed en na 3 minuten schoot Adikalie Kamara van zeer dichtbij maar net langs de paal. Al weer snel was het echter de scheidsrechter die opviel. Eerst werd Rick de Kok van LONGA met een 2e gele kaart van het veld gestuurd en vrij kort hierna was het eerst Pim Tielemans die met een 2e gele kaart moest verstrekken en 10 minuten later kreeg Ruud Vercammen zijn 2e gele kaart. De wedstrijd was en bleef zéér sportief van beide zijden. Dit betekende wel dat 9 spelers van EFC het op moesten nemen tegen 10 spelers van LONGA. LONGA bleef wat sterker en had enkele kansen via Samer Mansour en Rudy Pelhan. EFC kopte in de 70e minuut via Jan van Heukelom net over. Nadat 10 minuten voor tijd een buitenspeldoelpunt van LONGA werd afgekeurd leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. De scheidsrechter liet echter, zonder hier duidelijk in te geven, meer dan 8 minuten doorspelen. Kort voor het affluiten was het Mathew Wanner die na balverlies bij EFC weggestuurd werd en op beheerste wijze 0-1 maakte.

Zondag speelt EFC thuis tegen Brabantia. Het wordt tijd dat er punten gehaald worden want de onderste clubs beginnen ook punten de halen.