EFC verliest uitwedstrijd tegen Geldrop met 3-0

Scheidsrechter

Hermus, M.J.C.

Accommodatie

Onbekend

EFC moest in de ‘derby’ uit tegen Geldrop, na alle blessureleed die men al heeft, weer met  3 invallers aantreden. EFC had geen sterke dag en verloor met 3-0.

Binnen 8 minuten stond het al 2-0 voor de thuisclub. Na 4e minuten is het Ruud Vergapen die met een rake kopbal Geldrop op voorsprong brengt. En 4 minuten later scoort Myon Jourdain al de 2-0 voor de thuisclub. EFC is door deze snelle achterstand duidelijk aangeslagen. Na bijna 20 minuten het eerste ‘wapenfeit’ van EFC. Jesse Van Gerwen legt een vrije trap af op Jeffrey van Tongeren maar deze ziet zijn schot richting de kruising geweldig gered door de keeper Van Geldrop. EFC wordt hierna wat sterker en krijgt wat kleinere kansen. In de 41e minuut is er een kans voor EFC die helaas door Jesse van Gerwen wordt gemist. Enkele minuten later geeft Bas Beljaars vanuit de achterlijn voor op Tom Derkx die misschiet.

Alle hoop is gevestigd op de 2e helft waarbij EFC snel de aansluitingstreffer wil maken. Niets is minder waard en, net als in de eerste helft, weet Geldrop al na een paar minuten via Myron Jourdain de stand al op 3-0 te brengen. EFC probeert het nog via Tom Derkx die in de 63e minuut in het zijnet schiet. Jody van Woerkum moet in de 70e minuut nog een redding maken op een inzet van Ruud Vergapen om een verdere voorsprong te voorkomen. De wedstrijd gaat verder wat gelijk op maar Geldrop is vandaag met snel veldspel de betere ploeg en verdiende winnaar.

EFC hoeft komend weekend niet te voetballen en hopelijk kunnen daarmee een aantal blessures herstellen zodat EFC op 1 december in de thuiswedstrijd tegen Longa toch weer klaar is om punten te pakken. Dit zal nodig zijn om niet af te zakken naar de onderste plaatsen in 1C.