EFC LAAT ZICH VERRASSEN: VERLIES THUIS 0-1 TEGEN MOERSE BOYS

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

10 november 2013 14:30

Scheidsrechter

Gerven, P.F.H. van

EFC heeft helaas geen nieuwe overwinning kunnen behalen en leed tegen Moerse Boys de 1e thuisnederlaag van dit seizoen. Tegen de promovendus uit Zundert werd met 0-1 verloren.

EFC begon sterk aan de wedstrijd en was de eerste kwartier de betere ploeg met veel balbezit. Moerse Boys kwam echter na een kwartier beter in de wedstrijd en met een sterk collectief spelend team werd EFC meer van het doel van Moerse Boys weggehouden. De beste kansen in de 1e helft waren dan ook voor de bezoekers. Na ruim een half uur wordt een voorzet van Marvin de Beer door de lange spits Stefan Luyten van Moerse Boys in de handen van keeper Jody van Woerkum van EFC gekopt. Drie minuten voor rust komt Moerse Boys op een verdiende voorsprong. In het hart van de EFC-verdediging wordt niet goed ingegrepen waarna Stefan Luyten de bal goed teruglegt op Bart van de Broek die van dichtbij binnenschiet: 0-1.

In de 2e helft is EFC duidelijk hersteld van de zwakke eerste 45 minuten en drukt Moerse Boys veelal terug op de eigen helft. Na 58e minuten draait Bas Beljaars zich goed vrij maar schiet over. Twee minuten later legt Bas Beljaars af op Rob Verstappen maar zijn lage voorzet wordt net door Joel Prat gemist. Moerse Boys heeft in de 65e minuut na een vrije trap een kopkans via Daan van de Broek die door Jody van Woerkum tot corner wordt verwerkt. In de 80e minuut een goede aanval van EFC waarbij uiteindelijk aanvoerder Jeroen Jetten zijn schot door de keeper van Moerse Boys tot corner verwerkt zag worden. Vijf minuten later komt Jeroen Jetten, na een goede EFC-aanval, alleen voor de keeper van Moerse Boys maar zijn schuiver gaat via de buitenkant van de paal langs. In de laatste minuut krult Bas Beljaars een bekeken bal nog net langs de verkeerde kant van de paal waardoor uiteindelijk Moerse Boys de overwinning over de eindstreep trekt.

Een onnodige nederlaag voor EFC en een gelijkspel was zeker verdiend. EFC blijft wel in de subtop van de 1e klasse C staan maar zal as. zondag uit tegen Geldrop toch weer een of meer punten moeten behalen om niet teveel terrein prijs te geven.