Mannen zondag, 1, 1e klasse C

3 november 2013 14:30

Scheidsrechter

Cairo, S.E.V.

EFC heeft de 4e overwinning op rij behaald door overtuigend met 0-4 te winnen bij Nieuw Woensel en klimt hierdoor naar de 3e plaats in de 1e klasse C.

EFC had de 1e helft de wind in de rug en speelde de eerste 45 minuten vaak ook een sterke partij. In de 7e minuut is het Bas Beljaars die goed doorgaat en teruggeeft op de inkomende aanvoerder Jeroen Jetten die net voorlangs schiet. Na ruim een kwartier wordt Tom Derkx goed weggestuurd door Jeroen Jetten die vervolgens hard op de lat knalt waarna de rebound door Rob Verstappen wordt gemist. Na ruim 20e minuten een goede pass van Joel Prat op de vandaag zeer sterk spelende Bas Beljaars die op knappe wijze hoog in de bovenboek schiet: 0-1 voor EFC. Na ongeveer 25 minuten een goede redding van Jody van Woerkum op een inzet van Leon Kantelberg van Nieuw Woensel. De hierop volgende corner wordt in ideale positie door Tom Franse langs het EFC-doel gekopt. Het laatste kwartier voor rust komt Nieuw Woensel wat meer in de wedstrijd en een paar minuten voor rust zijn er een paar gevaarlijke situaties voor het EFC-doel doch de rust wordt met een verdiende voorsprong ingegaan.

Nieuw Woensel start de 2e helft sterk en probeert, nu met de wind in de rug, snel een doelpunt te forceren. In de 52e minuut wordt een diepe bal van Bob Crooij door Leon Kantelberg net voor langs geschoten. Enkele minuten later wordt een vrije trap van Tom Derkx voor de goal van Nieuw Woensel gebracht waarna Bas Beljaars binnen kopt voor de te laat uitkomende goalie van Nieuw Woensel: 0-2. De tegenstand van Nieuw Woensel is hierna gebroken en EFC heeft duidelijk weer de grip op de wedstrijd. Na 65 minuten een mooie aanval over diverse ‘schijven’ waarna Bas Beljaars op sublieme wijze Tom Derkx wegstuurt die vervolgens met een knappe lob over de keeper van Nieuw Woensel weet te scoren: 0-3. Tien minuten later is het dezelfde Tom Derkx die een vrije trap direct binnentrapt: 0-4 voor EFC. Hoewel EFC nog enkele kansen krijgt in het verdere verloop van de wedstrijd blijft de teller op vier staan.

Een zeer knappe overwinning voor EFC. Aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen Moerse Boys die het verrassend goed doet in de competitie. Bij winst van EFC zal de 3e plaats behouden kunnen blijven.