Mannen zondag, 1, 1e klasse C

27 oktober 2013 14:30

Scheidsrechter

Hesselmans, A.J.

EFC heeft de 3e overwinning op rij behaald door met 2-1 thuis te winnen van DESK en waardoor de Eerselnaren op zijn gerukt naar de 5e plaats.

EFC was de eerste 20 minuten de betere ploeg maar kreeg geen echte grote kansen. In de 22e minuut gaf Koen Bierens een goede pass op de diepgaande Jan van Heukelom die met knie/bovenbeen zijn inzet op knappe wijze tot corner zag verwerkt door keeper Jamil Kools van DESK. Enkele minuten later werd een goede vrije trap van Guillermo Zschusschen tot corner verwerkt door de Eerselse goalie Jody van Woerkum. Na een klein half uur werd in de Eerselse verdediging niet goed opgelet en kwam Sjaron van Zon alleen voor keeper Jody van Woerkum die de inzet echter prima wist te redden. In het laatste kwartier voor rust had EFC voorsprong moeten nemen. Eerst was het Rob Verstappen die Tom Derkx knap wegstuurde maar het harde schot van Derkx ging via de buitenkant paal langs. Enkele minuten later kreeg Derkx weer een goede mogelijkheid maar ook deze werd niet doeltreffend afgerond. Kort voor rust wordt Bas Belaars door het centrum van DESK door Jeroen Jetten aangespeeld maar de lob van Beljaars over de keeper van DESK belandt op de lat.

In de 2e helft probeert EFC een voorsprong te realiseren en is duidelijk de betere ploeg. De voorsprong komt in de 65e minuut. Een vrije trap van Jesse van Gerwen wordt door keeper Jamil Kools gekeerd maar de bal komt in de voeten van de toelopende Bas Beljaars die koelbloedig af weet te ronden: 1-0. Hierna krijgt Tom Derkx nog     2 goede mogelijkheden maar eerst schiet hij tegen de keeper van DESK en vervolgens, na een knappe pass van Jeroen Jetten, schiet hij over het doel van DESK. Nadat een vrije trap van Jesse van Gerwen net langs de paal wordt geschoten is het Joël Pratt die op knappe wijze door Bas Beljaars wordt weggestuurd en vervolgens in 2 pogingen EFC op een 2-0 voorsprong weet te brengen. DESK brengt in de 87e minuut de spanning terug. Na een goede voorzet is het Michiel Smulders die knap binnenkopt: 2-1. In blessuretijd is er nog een laatste kans voor Joël Pratt die echter tegen de goalie van DESK aanschiet.

Een verdiende overwinning voor EFC en het Eerselse team begint steeds beter te spelen. Met het zeer hecht collectief dat het vormt, moeten nog veel punten behaald kunnen worden. Zondag de uitwedstrijd tegen nieuwkomer Nieuw Woensel die het zeer goed doet in de 1e klasse.