EFC vindt de weg naar boven: 0-1 winst in Roosendaal

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

13 oktober 2013 14:30

Scheidsrechter

Souwen, R.A.H.J.

EFC heeft in zijn 3e uitwedstrijd de eerste punten uit binnengehaald door met 0-1 te gaan winnen in en bij Roosendaal. Door deze overwinning heeft EFC een positie verkregen in de middenmoot.

Hoewel er gespeeld werd op kunstgras was er door de sterke wind en zéér hevige regenval eigenlijk geen goed voetbal te spelen. In het eerste half uur had Roosendaal iets meer balbezit maar verder dan 2 schoten uit de ‘tweede lijn’ van Wesley van Zundert en Aimen Hadjaissa, die beiden langs het EFC-doel gingen, kwam men eigenlijk niet. EFC werd langzaam sterker met een vandaag zeer sterk spelende Jeroen Jetten en ook Rob Verstappen wist weer zijn oude nivo te halen. Deze laatste was het dan ook die na ruim 30 minuten de bal koelbloedig binnenschoot nadat in de verdediging van Roosendaal niet goed werd ingegrepen: 0-1. Kort voor rust had Joel Prat de voorsprong kunnen verdubbelen maar zijn schot belandde net in het zijnet.

Zoals het laatste kwartier van de 1e helft EFC de betere ploeg was, gold dit ook voor het 1e kwartier van de 2e helft. Met sterk spel op het middenveld, waarbij Thijs Theuws als vervanger van Ruud Vercammen na rust goed meedraaide, had EFC nog enkele kansen. De beste kans was er voor Tom Derkx die de bal, alleen voor keeper Tom Schellingerhout, niet goed onder controle kreeg. Hierna was het Roosendaal die weer wat sterker werd maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet en bleef de verdediging van EFC eigenlijk redelijk makkelijk overeind. Enkele minuten voor tijd kwam de bal vrij plotseling voor de voeten van Tom Schipper die van dichtbij  keeper Jody van Woerkum van EFC wist te passeren. Grensrechter Jens Brekelmans stond echter resoluut met zijn vlag omhoog en nadat scheidsrechter Souwen de Eerselse grensrechter had geraadpleegd, werd het doelpunt, natuurlijk tot zeer veel ongenoegen van Roosendaal, afgekeurd vanwege buitenspel van de doelpuntenmaker van Roosendaal.

Een belangrijke overwinning voor EFC waardoor de club ook de onderste plaatsen weet te verlaten. Indien over   2 weken tegen DESK thuis gewonnen wordt kan men zelfs aansluiting krijgen met de top in de klasse 1C gezien het feit dat zeer veel ploegen toch héél dicht bij elkaar staan.