Scheidsrechter

Hurk, J. van den

Accommodatie

Onbekend

EFC heeft in zijn 3e thuiswedstrijd een belangrijke overwinning geboekt door met 3-2 te winnen van TSC. Door deze overwinning heeft EFC aansluiting gekregen met de middenmoot in de sterke 1e klasse C.

EFC speelde een sterke 1e helft en had in de eerste 10 minuten al diverse kansen om op voorsprong te komen. Vooral de jeugdige spelers Joel Prat en Tom Derkx waren dicht bij een treffer. Tom Derkx had na 5 minuten een goed schot met zijn linker die op knappe wijze door keeper Theunissen tot corner werd verwerkt en Joel Prat zag na 10 minuten eveneens een goed schot door de keeper van TSC tot corner worden verwerkt. Het 1e wapenfeit van TSC was een lage corner na 15 minuten die door onoplettendheid vanuit EFC nog de paal raakte.                Na 30 minuten kwam EFC op een verdiende voorsprong waarbij Koen Bierens met een diepe pass Tom Derkx wegstuurde die met een knappe ‘wip’ over de uitkomende keeper van TSC het goed spelende EFC op 1-0 bracht. Kort voor rust moest keeper Jody van Woerkum nog een redding doen op een schot van TSC maar met een verdiende voorsprong kon de thuisclub van de thee gaan genieten.

De 2e helft begon EFC slecht en het eerste kwartier was dan ook volledig voor TSC. Al na 5 minuten wordt door de EFC verdediging slecht ingegrepen en wordt een lange voorzet van Jeffrey van Baal door Jaimy de Visser van dichtbij binnen getikt: 1-1. Na 15 minuten wordt er weer niet goed verdedigd door EFC en komt de bal in de voeten van Joost Schalk die TSC met een beheerste bal in de rechterbenedenhoek op voorsprong brengt: 1-2. EFC heeft moeite om het nivo van de 1e helft te halen maar knokt zich toch terug in de wedstrijd. Na ruim 70 minuten wordt Joel Prat door Tom Derkx met een diepe bal weggestuurd. Joel Prat kapt zijn speler uit en legt af op de inkomende Bas Beljaars die beheerst binnenschuift: 2-2. Vanaf dat moment is het een open wedstrijd waarbij EFC uiteindelijk aan het langste eind trekt. Vijf minuten voor tijd gaat de keeper van TSC onder de bal door na een corner van Rob Verstappen die vervolgens door Jan van Heukelom goed wordt binnengekopt: 3-2.

EFC heeft nu 5 punten uit 5 wedstrijden die allemaal in thuiswedstrijden zijn behaald. Zondag is er de belangrijke uitwedstrijd tegen Roosendaal en indien EFC de eerste punten uit weet binnen te halen kan men mogelijk verder  wegkomen van de onderste plaatsen.