Mannen zondag, 1, 1e klasse C

29 september 2013 14:30

Scheidsrechter

Berkel, M.A. van

Met een straffe wind begonnen de ploegen aan de wedstrijd. EFC had van de wind meer last dan O.S.S. 20. Al bij de eerste corner leverde dat de nodige onrust op. Bij de tweede in de tiende minuut ging doelman Jody van Woerkum onder de bal door en ook de overige verdedigers waren niet alert genoeg. Yori Koel had de bal vrij voor het inkoppen: 1-0. Onder invloed van die wind had O.S.S. 20 in de 17e minuut nog een grote mogelijkheid om de score naar 2-0 te tillen. Jan van Heukelom ging nu onder de bal door maar de spits van O.S.S. wist er geen raad mee. EFC kreeg tussen door met twee vrije trappen op 20 meter afstand van het doel de mogelijkheden om voor succes te gaan. Maar de inzetten van Tom Derks en Rob Verstappen werden door de 18 jarige doelman prima gepareerd. In de 37 ste minuut kwam dan toch de 2-0 op het scorebord. Slecht uitverdedigen van Jeroen Jetten deed de bal belanden bij Bob van Lith die met een schuiver in de lange hoek de keeper geen kans liet.

Met deze stand werd de rust ingegaan waarbij qua veldspel de teams aan elkaar gewaagd waren maar met de persoonlijke fouten aan EFC kant zal de thee O.S.S. 20 beter hebben gesmaakt.

EFC begon getergd aan de tweede helft en was op zoek naar de aansluittreffer. Maar in de 50ste minuut was de gehele verdediging van EFC de bal kwijt waarvan invaller Jordy Veld profiteerde. Hij ging er met de bal vandoor en verschalkte Jody van Woerkum in de korte hoek. Twee wissels aan EFC zijde zorgde voor voetbal met opportunisme. Dat bracht ook gevaar met zich mee en het was te danken aan prima keeperswerk van Jody dat O.S.S. niet uitliep naar verdubbeling van de stand. De spits Tony de Groot had zijn vizier duidelijk niet op scherp staan. EFC kon daar niet veel tegenover stellen dan een paar halve kopkansen. Joel Pratt had nog de beste mogelijkheid om de eer te redden maar de jonge sluitpost, Rick van de Leest, liet zijn goede kwaliteiten blijken en hield zijn doel schoon. Uiteindelijk is op de overwinning van O.S.S. 20 niets af te dingen en kan EFC zijn wonden likken.