Verdiend gelijkspel EFC tegen Vlissingen

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

22 september 2013 14:30

Scheidsrechter

Wesdorp, M.A.

EFC trof in Vlissingen weer een tegenstander die gerekend kan worden tot een van de kampioenskandidaten. Met 5 spelers van zaalvoetbaltopper Groene Ster heeft Vlissingen veel technisch voetbalvermogen in de ploeg.

Vlissingen was het eerste half uur van de wedstrijd dan ook duidelijk de betere partij. Al in de 14e minuut kwam het ook al op voorsprong. Hij goede dieptepas op de sterke spelende Hoessein Bouzambou werd op knappe wijze afgerond met een ‘wipje’ over keeper Jordy van Woerkum van EFC: 0-1. Met veel korte en snelle combinaties bleef Vlissingen de bovenliggende partij. In de 30e minuut wordt een schuiver van Hoessein Bouzambou maar net via de vingertoppen van Jody van Woerkum tot corner verwerkt. In de 42e minuut wordt bij EFC in de verdediging niet goed ingegrepen en schiet Etienne Mallie tegen de paal. EFC stelt hier niet veel tegenover in de 1e helft met alleen een vrije trap van Jesse van Gerwen die door keeper Joan van Belzen tot corner wordt verwerkt.

EFC komt als herboren uit de kleedkamers en heeft na 2e minuten al succes. Een zeer sterke en verre voorzet van Jeffrey van Tongeren wordt op sublieme wijze door Bas Beljaars binnen gekopt: 1-1. EFC is hierna de bovenliggende partij en met veel inzet en fanatisme wordt Vlissingen meer op de eigen helft teruggedrongen. In de 74e minuut een sterke aanval van EFC waarbij Bas Beljaars de goed spelende Joel Prat diep stuurt. De aanvaller ziet zijn bekeken schot in de handen terecht komen van de keeper van Vlissingen. In de 80e minuut wordt een aanval van EFC tot corner verwerkt welke corner vervolgens maar net wordt over gekopt door Bas Beljaars. Vlissingen kon in de 2e helft niet meer echt gevaarlijk worden en het gelijke spel van EFC is dan ook zeer verdiend.

Met 2 gelijke spelen en een nederlaag zijn er nog maar 2 punten behaald maar met de inzet en voetbal van de 2e helft kan EFC nog veel punten halen in de sterke 1e klasse. Aanstaande zondag is er de uitwedstrijd tegen Oss en hopelijk zijn er weer veel toeschouwers die bij deze wedstrijd de Eerselse jongens willen aanmoedigen.