2 oktober 2011 14:30

Scheidsrechter

Verpaalen, J.M.E.M.

Gehavend EFC trekt aan het langste eind

Afgelopen zondag trad een gehavend EFC aan in Breda, tegen JEKA. Spits Jimmy Beks bleek nog niet fit genoeg om te starten en ook John Verwimp was niet geheel ongeschonden uit de wedstrijd met Vlissingen gekomen. Opvallend detail is dat Niels Mollen, speler van EFC A1 voor het eerst op de bank zat.

In de beginfase is het voor beide teams aftasten. De ploeg uit Eersel laat zich ver terug zakken en heeft zo moeite om aanvallende impulsen uit te oefenen op het doel van JEKA. Al vroeg in de wedstrijd hebben twee verdedigers van EFC een gele prent te pakken, te weten Koen Bierens en Rob van Hout. Gaandeweg de eerste helft nam JEKA het heft in handen. Meer balbezit van hun kant resulteerde in diverse goede mogelijkheden voor de ploeg uit Breda. Net als vorige week kreeg ook deze week Jody van Woerkum de kans zich te onderscheiden en dit deed hij dan ook met verve. Enkele puike reddingen waarmee hij EFC in de 1e helft op de been hield. Met een brilscore werd de rust aangevangen, waar EFC duidelijk het meest blij mee mocht zijn.

Voor trainer Ger Demin kwam de rust goed uit, een moment van rust en een kans om de boel op scherp te zetten. Tevens maakte hij gebruik van dit moment om enkele
tactische wijzingen toe te passen. Nick Tops werd doorgeschoven naar de spits met zijn snelheid en Rob Verstappen terug gezet om de slag op het middenveld terug te pakken.Dit pakte zeer goed uit en dit resulteerde al direct in de 46e minuut in een goede kans voor aanvoerder Jetten die schitterend aangespeeld werd door Beljaars maar zijn goede inzet belandde helaas op de paal. De druk naar voren bleef en de snelheid van Tops werd goed benut, twee minuten na de kans van Jetten was daar dan de voorsprong voor EFC. Tops werd diep gestuurd en rondde zeer beheerst en erg hard af, 0-1. Voor JEKA was het duidelijk wennen aan de positiewisselingen bij EFC, want tien minuten na de openingstreffer was er een levensgrote kans voor Nick Tops nadat hij knap aangespeeld werd door van Gerwen, maar zijn geplaatste schot ging net voorbij aan het Bredase doel. Een kwartier voor tijd krijgt een JEKA middenvelder zijn 2e gele kaart en zo mag hij voortijdig gaan douchen. Hierna was het voetballende bij JEKA er vanaf en volgden er vele lange ballen, waar het Eerselse centrale duo wederom ijzersterk in het winnen van duels was. De laatste kans van de wedstrijd was meteen een behoorlijk voor JEKA. Doelman van Woerkum werd omspeelt en de omhaal die hierna volgde van de Bredase spits ging rakelings over het EFC doel. Twee minuten voor tijd gunde trainer Demin Niels Mollen zijn debuut die erin kwam voor de totaal leeg gespeelde Tops. De scheidsrechter hield het een paar minuten later voor gezien en zo volgde alweer de 4e overwinning van EFC in 5 wedstrijden, hetgeen een puike prestatie is. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen LONGA, waar EFC zijn koppositie mag gaan verdedigen. Wij hopen wederom op de steun van onze supporters.