Mannen zondag, 1, 1e klasse C

15 september 2013 14:30

Scheidsrechter

Ooms, N.A.

EFC heeft in Best tegen Best Vooruit een verdiende nederlaag geleden. Best Vooruit gaf al direct vanaf het begin druk met verzorgd en gecombineerd voetbal. Met name het middenveld van Best Vooruit vormde deze wedstrijd een sterk geheel. In de 17e minuut is het Sander van der Looy die maar net langs het doel van EFC schiet. Vijf minuten later wordt een kopdoelpunt van Best Vooruit afgekeurd door de scheidsrechter na vermeend buitenspel. Enkele minuten later is het Thijs Engels die door een verkeerde terugspeelbal in vrije positie voor keeper Jody van Woerkum jammerlijk langsschiet. Na 25 minuten komt bij toeval de bal voor de voeten van Joel Prat die echter vanaf ongeveer 18 meter net langs een leeg doel schiet. Kort hierna komt de thuisclub toch op de verdiende voorsprong. Een zeer sterke combinatie door het centrum van de EFC-verdediging wordt op zeer knappe wijze met een bekeken schot afgerond door Tom Kastelijns: 1-0. Best Vooruit bleef de betere ploeg maar  wist voor rust niet meer te scoren.

EFC leek wat fanatieker aan de 2e helft te beginnen maar al vroeg in de 2e helft stond men echter met 10 man doordat Jesse van Gerwen in korte tijd 2 keer geel kreeg. Best Vooruit profiteerde hier al vrij snel van. Een diepe bal op Robin Buiks werd in  het centrum niet goed onderschept en op bekwame wijze schoof Buiks de bal langs de kansloze Jody van Woerkum: 2-0 voor Best Vooruit. In de 72e minuut weer een mooie combinatie van Best Vooruit door het centrum van de EFC-verdediging maar de bal werd door Tom Kastelijns echter rakelings langs de rechterbovenhoek gekruld. Ofschoon er meer werklust was in de 2e helft kon EFC het Best Vooruit geheel niet moeilijk maken en was de overwinning van Best Vooruit zéér terecht.

Zondag speelt EFC thuis tegen koploper Vlissingen die al 2 overwinningen heeft behaald. Hopelijk kan EFC het deze dag Vlissingen toch moeilijk maken maar zal dan zeker beter voor de dag moeten komen dan tegen Best Vooruit.