Mannen zondag, 1, 1e klasse C

8 september 2013 14:30

Scheidsrechter

Verpaalen, J.M.E.M.

EFC – TEC begon met een indrukwekkende 1 minuut stilte vanwege het overlijden van Michel Coppens op 13 juli jl. als gevolg van een tragisch verkeersongeval. Michel was nog maar 17 jaar oud maar zal bij EFC nooit vergeten worden.

TEC is vanuit de 2e klasse gepromoveerd en werd op voorhand, samen met Best Vooruit en Vlissingen, gezien als een van de grote kandidaten voor de titel. Het toeval wil dat EFC deze drie teams in de eerste drie wedstrijden allemaal als tegenstander treft. TEC is inderdaad een zéér sterke ploeg hetgeen al direct zou blijken. Na een minuut of 10 aftasten was TEC de gehele 1e helft de bovenliggende partij en TEC heeft veel zeer ervaren en snelle spelers. In de 12e minuut komt Ibrahim Aliskan alleen voor de keeper van EFC en schiet in vrije positie langs het doel van EFC. TEC blijft sterker en in de 29e minuut wordt er niet goed opgelet. Leon Hese geeft een diepe bal binnendoor op Sven van Ingen die wegloopt van linksback Pim Tielemans en vrij voor keeper Jody van Woerkum komt en vervolgens beheerst binnenschuift: 0-1 voor TEC.                                                                    Het belangrijkste wapenfeit van EFC in de 1e helft komt in de 44e minuut. Aanvoerder Jeroen Jetten zet op links door en legt de bal af op Jesse van Gerwen die echter vanaf ongeveer 16 meter te zacht in de handen schiet van keeper Sebastiaan van der Sman van TEC.                                                                                                          EFC komt in de 2e helft echter goed uit de kleedkamers en zet duidelijk meer druk op de helft van TEC. In de 49e minuut maakt Erik van Dee hands in het strafschopgebied en de toegekende penalty wordt door Rob Verstappen koelbloedig verzilverd: 1-1. EFC bleef nu sterker. In de 51e minuut schiet Jesse van Gerwen een vrije trap over en in de 70e minuut kopt Jan van Heukelom een corner over. De hierop volgende fase ging gelijk op maar in de laatste 10 minuten probeerde TEC nog de overwinning binnen te halen. Een diepe bal van TEC kon Koen Bierens niet onderscheppen waarna de zeer sterke speler Kurtley de Wind in vrije positie voor keeper Jody van Woerkum komt maar, voor TEC, teleurstellend langsschiet. In de 89e minuut wordt een halve omhaal van een van de aanvallers van TEC maar net van de lijn gehaald en 3e minuten in blessuretijd schiet Kurtley de Wind, in een ideale scoringspositie, voorlangs. EFC krijgt via invaller Tom Derkx in de 5e minuut van de blessuretijd nog een kans maar zijn schot belandt via een verdediger van TEC in de handen van de keeper.
TEC gaat nog veel punten halen in deze competitie want het heeft zonder meer een sterk team. EFC heeft door veel inzet en een sterk collectief laten blijken dat zij het elke tegenstander moeilijk kunnen maken. Komende zondag is er de uitwedstrijd tegen Best Vooruit die verrassend hebben verloren van Longa. Met de inzet van deze zondag kan ook in Best een goed resultaat worden behaald. Wij hopen in Best weer veel supporters van EFC als steun langs de lijn te kunnen zien.