25 september 2011 14:30

Scheidsrechter

Phielix, R.

EFC vecht zich naar 1 punt

Gedurende de aanvangsfase werd aftastend door beide teams gespeeld. Vrij snel konden de toeschouwers in een najaars zonnetje zien dat twee verschillende speltypes vandaag op De Dieprijt de degens kruisten. Namelijk EFC probeerde met combinatievoetbal een overwicht te krijgen, daarentegen probeerde Vlissingen met individuele acties tot resultaat te komen. De eerste kansen waren voor Vlissingen. In de 15e en 16e minuut, na breedtepasses van Jonathan Constantia kwamen respectievelijk Hoessein  Bouzambou en Dagelo Matin in scoringspositie maar beide malen wist uitblinkende doelman Jody van Woerkum EFC in de wedstrijd te houden. In de 20e minuut na een inzet van Jonathan Constantia redde doelman van Woerkum wederom. In de 25e minuut moest spitsspeler Jimmy Beks geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Rick van Kemenade. Door deze wissel werd het elftal van EFC  op een paar plaatsen gewijzigd. Vanaf de 27e minuut had EFC het beste van het spel en dit resulteerde na een rush van Ruud Vercammen in een mogelijkheid voor Bas Beljaars maar deze schoot over het Vlissingen doel. In de 30e minuut, na een dieptepass van Jan van Heukelom zette John Verwimp de bal goed voor doel en kopte Rob Verstappen over. In de 32e minuut kreeg EFC de beste kans van de wedstrijd. Na een dieptepass van Rob Verstappen kwam Bas Beljaars oog in oog met doelman Joan van Belzen, maar zijn inzet belandde op de paal. Hierna waren nog enkele kansen voor zowel Vlissingen als EFC te noteren, maar de ruststand bleef 0-0.

EFC begon de 2e helft voortvarend en dit resulteerde in de 55e minuut, na een crosspass van Rob Verstappen op Bas Beljaars die rakelings langs het Vlissingen doel schoot. Hierna werd Vlissingen steeds sterker en EFC moest terug. In de 63e, 67e en 75e minuut had de Zeeuwse ploeg diverse mogelijkheden om de score te openen, maar de EFC-achterhoede met een uitstekende doelman Van Woerkum hield stand. In de 83e minuut werd sterspeler Jonathan Constantia met 2 keer geel van het veld gestuurd, Hierdoor brak iets in het spel van Vlissingen en eindigde deze wedstrijd zoals ze begonnen was 0-0. Door dit resultaat heeft EFC uit de eerste 4 competitiewedstrijden 10 punten en staat samen met Goes op een gedeelde 1e plaats. A.s. zondag speelt ons vaandelteam de moeilijke uitwedstrijd tegen JEKA uit Breda. Wij hopen op veel steun van onze supporters in deze belangrijke wedstrijd