Technisch platform jeugd

Technisch Kader EFC

Het technisch kader binnen EFC werkt a.h.v. de inhoud van het jeugdbeleidsplan zoals we dat binnen de jeugdafdeling hebben ontwikkeld.

 Het technische kader binnen de jeugdafdeling bestaat uit 3 afdelingen:

  1. TCO: Technische commissie Onderbouw (leeftijdscategorie t/m JO12)
  2. TCB: Technische commissie bovenbouw (leeftijdscategorie boven JO12 en doorstroming naar seniorenselecties)
  3. TCK: Technische commissie opleiding jeugdkeepers (Jeugdkeepers vanaf JO10)

 De TCO houdt zich bezig met de voetbaltechnische zaken binnen de onderbouw van de jeugdafdeling.

Naast begeleiding van trainers , het aandragen en stroomlijnen van oefenstof wordt gekeken naar de ontwikkeling van individuele spelers m.b.v. een door de commissie ontworpen speler-volg-systeem. In overleg met trainers leiders en spelers worden aan het eind van het seizoen de nieuwe selecties samengesteld waarbij de ontwikkeling van de spelers het uitgangspunt is. Binnen de TCO ligt de nadruk vooral op het ontwikkelen van technische basisvaardigheden van deze leeftijdscategorieën en de ontwikkeling van de trainers die met de betreffende teams werken.

 De TCB heeft in principe dezelfde functie als de TCO maar hier komt de nadruk meer te liggen op het de individuele benadering van jeugdspelers naar positie , taak , tactiek , mentale vaardigheden. Samen met trainers wordt er gekeken hoe de teams en individuele spelers zich het beste kunnen ontwikkelen. Op basis daarvan wordt er gewerkt.

 De TCK is een nieuw fenomeen binnen EFC en hiermee willen we een gestandaardiseerde jeugdopleiding voor jeugdkeepers aanbieden waarbij gewerkt wordt vanuit een keepers jeugdplan waarin voor elke leeftijdscategorie beschreven staan welke vaardigheden op welke wijze worden ontwikkeld.

 Het Hoofd jeugdopleiding is de bewaker van het jeugdbeleidsplan en geeft sturing aan de technische processen en communicatie binnen de jeugdafdeling zodat de bovengenoemde commissies elkaars kennis kunnen delen.

Daarnaast is het hoofd jeugdafdeling verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de jeugdtrainers en faciliteiten die deze trainers tot hun beschikking krijgen in het kader van materialen en opleidingsmogelijkheden.

Wil je contact opnemen met een van onderstaande personen, klik hiervoor op de naam en de contactgegevens verschijnen in beeld. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!