Kunstgras EFC

Positief bericht voor EFC vanuit de gemeente Eersel

E.F.C. is de voetbalvereniging van Eersel en bestaat al bijna 100 jaar. Wij zijn de grootste sportvereniging in de regio en hebben heeft aantrekkingskracht voor spelers van buiten Eersel en staat open voor alle sociale klassen. Met ongeveer 1000 leden waarvan bijna de helft jeugdspeler zijn en met 51 teams (senioren, junioren, dames, veteranen, plusteam), hebben wij een maatschappelijke waarde en kiezen ervoor deze maatschappelijke waarde nadrukkelijk uit te dragen met diverse activiteiten, ook voor niet-leden. (bijvoorbeeld oriëntatieloop, pubquiz, darttoernooi, jaarmarkt, etc). Daarmee leveren wij een grote bijdrage aan de gemeenschap en is een ontmoetingsplek. Vaders, moeders, opa’s, oma’s, familieleden, kennissen, oudere eenzamen, iedereen is welkom. Meer dan 200 vrijwilligers staan steeds klaar op het veld, langs de lijn en op de accommodatie. 

WAAR LOOPT E.F.C. TEGEN AAN. De problematiek van vele jaren zijn voor ons de vele afgelastingen tijdens het winterseizoen vanwege slechte (natte) velden. Het zoeken naar training accommodaties buiten ons eigen sportveld resulteert vaak in extra kosten voor de huur daarvan. Ook het vroeg ophouden in het voorjaar omdat de velden onderhoud nodig hebben.  Aan het einde van het seizoen hebben we daarom veel inhaalwedstrijden. Daarnaast heeft onze sportkantine nagenoeg geen opbrengsten als er niet wordt gevoetbald. Ook levert het veranderende klimaat steeds meer uitdagingen en krijgen we steeds vaker te maken met extreem weer. Dit heeft grote gevolgen voor de sportvelden van E.F.C. Harde velden (blessures), Sproeien (onttrekken grondwater), extreme regenval en te natte speelvelden (toename aantal extreme regendagen). Het gevolg is dat zowel de wedstrijdvelden als de trainingsvelden zijn vaak onbespeelbaar.

WAT WIL E.F.C.  Wij willen de continuïteit van ons product voetbal behouden en uitbreiden zodat we het aantal leden kunnen behouden en laten groeien. Daarnaast willen we blijven innoveren in ons aanbod. Daarbij denken we aan walking football (lopend voetbal, plezier voor ouderen vanaf 55 jaar), zaterdagavondvoetbal, jeugd onder 21 + 23 (nieuwe competitie opzet KNVB), zomeravondvoetbal. Ook willen we graag een Winterstop programma met avondwedstrijden, Techniek- en vaardigheidstrainingen en meisjesvoetbal.
De aanleg van een kunstgrasveld zal leiden tot een betere conditie van onze velden, meer aantrekkingskracht voor alle bestaande en nieuwe leden en een verhoging van kwaliteit van ons product VOETBAL. De aanleg van een kunstgrasveld is in onze ogen daarbij de oplossing. 
Wij zijn dan ook zeer blij dat we het positieve nieuws ontvingen dat de gemeenteraad heeft besloten een bedrag van 450k ter beschikking te stellen voor een kuntsgras veld. De totale kosten worden geraamd op 650k. Het verschil van zal middels een eigen bijdrage vanuit EFC komen. Vanuit EFC zullen de komende periode allerlei acties worden opgezet voor het zoeken naar sponsoren. Wordt vervolgt!

Namens de werkgroep kunstgras EFC
Jac. Rombouts

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!