2e klasse F

24 november 2019 14:30

Scheidsrechter

B.J.J. (Bram) van Dongen

EFC heeft in de uitwedstrijd tegen Hilvaria met 0-3 gewonnen. Door deze verdiende overwinning is EFC gestegen naar de 3e plaats in de 2e klasse F.

EFC was de eerste 20 minuten de betere ploeg. Via een goed schot van Dennis van Sambeeck, in het dak van het doel, en een inzet van Rik Strijbosch, gekeerd door de Hilvaria-doelman, had EFC eigenlijk op voorsprong moeten komen. Hilvaria streed met veel inzet en in het 2e gedeelte van de 1e helft ging de wedstrijd gelijk op. Via Joeri van Rijswijk kwam de thuisclub bijna op voorsprong maar zijn schot ging net langs de paal. Kort voor rust werd een voorzet door spits Gijs Wuyts echter zeer beheerst binnen gekopt en ging EFC toch met 0-1 de rust in.

Hilvaria begon fel na de rust en een kwartier lang had het nog zicht op een goed resultaat. EFC trok het initiatief echter weer langzaam naar zich toe en na ruim 20 minuten had Gijs Wuyts weer een goede kopbal in het doel: 0-2. Vervolgens kreeg EFC nog de nodige kansen via onder meer Anwar Janssen en Max van Limpt. Het was echter alleen nog Bram Janssen die een vrije trap van Mike Thijssen via de paal binnen wist te koppen: 0-3.